Kwennenbos

De voortuin van de Sint-Hendrikskerk oogt terug heel mooi op 9 september 2021 ©Jean Pierre

afval

Een goed gevulde aanhangwagen vol onkruid werd afgevoerd © Jean Pierre

VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD
Kermisviering in de wijk Kwenenbos
Sinds maart 2020 is iedereen in de ban van de pandemie door het covid-19-virus dat ons allemaal in zijn greep hield. Iedereen leefde opgesloten en totaal afgezonderd van vrienden en familieleden. Zo verging het ook de Sint-Hendrikskerk met bijhorende zaal in Kwenenbos. De tuin rond de kerk werd niet meer onderhouden. De vrees voor een besmetting was zo groot dat niemand nog wou zorgen voor de mooi aangelegde tuin rond de kerk. 
Deze zomer kreeg iemand het idee om met vrijwilligers de tuin eens grondig aan te pakken en de verwilderde plantengroei te snoeien. Het moest gewoon voorgesteld worden aan de inwoners van de wijk. Er werd een foldertje opgemaakt en rondgedeeld. Wie dacht dat er toch geen reactie zou komen is fout. Op maandag 6 september waren vijf vrijwilligers aan het werk om het onkruid te verwijderen van de parking, de overhangende takken weg te snijden en de linkse kant van de tuin op te kuisen. Op dinsdag 7 september waren er opnieuw vijf vrijwilligers die de rechterkant van de kerk en de voortuin aangepakt hebben. Op donderdag 9 september waren we met drie. Er werd ook even gestopt bij een frisse drink met een leuke babbel. De werken in de straat verhinderden ons de tuin aan de straatkant aan te pakken. Maar het resultaat van de inspanningen mag gezien worden. 
Dat bewijst dat vrijwilligers uit Kwenenbos nog steeds graag de handen uit de mouwen steken om de plaatselijke kerk mooi te houden. De tekst “vrijwilligers kunnen we niet genoeg appreciëren” in de kerk is nog niet naar de geschiedenis verwezen. Het werk is gedaan en voor dit fraai resultaat kunnen we alleen maar een grote dank u wel zeggen aan allen die hun namiddag(en) opgeofferd hebben.
Op woensdag 15 september 2021 was het dan zo ver. Na een jaar onderbreking was er weer de gebedsdienst voor de overledenen van de wijk gevolgd door een ontmoetingsmoment in de zaal achter de kerk. Voor de meeste mensen was het een kans elkaar opnieuw te zien. Enkelen konden het niet meer meemaken. Als afsluiter van de kermisviering kon je aanschuiven voor een warme maaltijd. 
Nieuwe afspraak op woensdag 14 september 2022. 

Zoeken

Dekenaal nieuws