vormelingen 2021

Catechese in openlucht ©Bernadette
 

vormelingen 2021

Draag dit kruisje als teken van jullie geloof ©Bernadette
 

vormelingen 2021

De ouders legden hun kind het kruisje op ©Bernadette
 

vormelingen 2021

Bidden wij opdat we het kruis niet zouden vergeten ©Bernadette
 

VORMELINGEN MERELBEKE CENTRUM EN FLORA
Een fijne vormelingennamiddag en gebedsviering met kruisoplegging.

Catechese in het Anthospark 
Zaterdag 26 juni waren de weersgoden de aanstaande vormelingen van Merelbeke Centrum/Flora bijzonder goed gezind. Na vele sombere regendagen, brak als bij wonder de zon door de wolken.
De 80 vormelingen werden verdeeld in drie groepen. Via een doorschuifsysteem konden de kinderen onder de bomen van het Anthospark genieten van drie mooie catechese-impulsen.

Onze Vader
Een eerste groep werkte rond ‘gebed’. Na een korte uitleg: ‘wat – waarom – hoe bidden’, kwam het gebed welke Jezus ons zelf leerde uitvoerig ter sprake. De kinderen konden genieten van een schitterend toneel, waarbij God en een tiener een gesprek voerden over de prachtige inhoud van het ‘Onze Vader’.
Alle kinderen schreven ten slotte ‘vol overgave’ een persoonlijk gebed neer, welke in de afsluitende gebedsviering werden toevertrouwd aan de Heer.

Wie is God voor mij?
Een tweede groep wisselde van gedachten over ‘Wie is God voor mij’.
Een paar mooie uitspraken van de kinderen:
- God vind ik in de natuur terug: hij schiep zoveel mooie dingen voor ons, gratis en voor niets… Jammer dat niet iedereen daar zorg voor draagt.
- God is een onvoorwaardelijke grote liefde, geen mens, geen ding, niet te vatten voor ons mensen.
- Mijn papa is vorig jaar gestorven. Ik kreeg toen van mijn klasgenoten deze mooie knuffel (jongen toonde die), ik hou die bij en denk dan extra aan mijn papa die nu bij God is.

Het kruis: krachtig teken van liefde
In een derde groepje kwam een evangelist vlot en boeiend vertellen over de betekenis van het ‘kruis’. Het kruis is een symbool van kiezen tot het uiterste, het zich ten volle geven voor elkaar, het overwinnen van alles wat ‘dood’ maakt.
Jezus gaf zijn leven aan het kruis opdat wij God zouden leren kennen en beminnen als een liefdevolle God. 
Omdat Hij ons zo graag ziet, wil God dat wij later bij Hem verenigd zijn. Bij God is het leven sterker dan de dood. Het kruis, als krachtig teken van liefde, is daarom ook het teken van de christenen geworden.

Gebedsviering met kruisoplegging
Na deze mooie catechesemomenten en een koek/drankje, kwamen ook de ouders toe, om de namiddag af te sluiten met een gebedsviering.
Tijdens deze zeer mooie gebedsviering zegende de priester de kruisjes, welke we als parochiegemeenschap aan de kinderen toevertrouwen. “Moge het kruisje dat jullie bij je vormsel zullen dragen, een teken zijn van trouw aan Jezus liefdesboodschap en jullie kracht geven om – ook in moeilijke omstandigheden – vol van Heilige Geest te leven.”
De ouders legden daarna de kinderen de kruisjes op, waarna we samen ons geloof uitspraken.
Een daverend applaus sloot deze viering af.  
Een dikke proficiat aan onze toekomstige vormelingen.  Wij wensen dat het kruisje voor hen een uitnodiging mag zijn om elke dag te leven zoals Jezus, en Zijn liefde, vriendschap en vrede uit te stralen rondom hen.
Deze heel intense viering werd enorm mooi opgeluisterd door Kristien en Wannes van ‘Cross that Bridge’, waarvoor onze hartelijke dank.

Bernadette
 

Zoeken

Dekenaal nieuws