Paaswens 2021 Dom André
Paaswens

Paaswens 2021 Dom André

De CPT wenst en hoopt dat de door de pandemie getroffen families gesterkt worden door het geloof, dat het leven, ondanks alles, altijd de dood overwint.

Pasen 2021 is getekend door onze blik op die talloze doden. Niet als nummers voor statistieken, maar als lieve medemensen voor hun families, vrienden en collega’s die hen nu missen. Bisschoppen, Missionaris Fernand VandenAbeele en verschillende goede bekenden vielen als slachtoffers van de pandemie.Bij elk sterfgeval staan we voor het mysterie van leven en sterven.Op 18 maart is mijn zus Clairette gestorven. Geen slachtoffer van COVID, maar van Alzheimer. Het afscheid en de uitvaart waren aangrijpend. Dankzij de moderne technologie kon ik er online bij zijn. Ook woorden van deelname die ik ontving blijven naklinken. Zoals deze van Manu Verhulst die een mooie weergave bieden van ons verrijzenisgeloof.

ZO IS STERVEN
Zoals het graan dat overrijp zich neerbuigtnaar de aarde waaruit het is ontsproten.
Zo is het sterven van een mens een terugkeer naar de Andere die zijn oorsprongwas.

Zoals een schip
de haven van bestemming binnenvaart:
de lange omvaart en de stormen zijn voorbij.
Zo is het sterven van een mens geruisloos binnenvaren in God die haven van bestemming is.

Zoals een regendruppel in de zee verdwijnt: onzichtbaar oceaan geworden is. Zo zal een mens in God ontslapen in God verdwenen oneindigheid geworden zijn.

MIJN PAASWENS: eerst dat we, zoals "de andere leerling" van het evangelie, na Petrus en met die leerling ook het lege graf mogen binnengaan en, met hem "zien en geloven" (Joh 20,8) en vervolgens dat we hier en nu het evangelie, dat Goede Nieuws mogen verkondigen en door ons leven getuigen: "Jezus leeft! Heel zijn leven heeft hij het goede gedaan. Ze hebben hem vermoord, gekruisigd. Maar God heeft hem doen verrijzen. Wij getuigen: Hij leeft en is midden onder ons!" (Hand 10,34-42) .
Zalige Pasen! Een Braziliaanse abraço, in de gekruisigde en verrezenChristus.

Rua Antônio José Teixeira, 29 telefone do bispo emérito:075/3252.1478

domandredewitte@gmail.com 46800-000 Ruy Barbosa - BA

Zoeken

Dekenaal nieuws