passie- en paasverhaal met Cross that Bridge

Cross that Bridge nam de mensen via vertelling en liederen op sleeptouw ©David De Baere

passie- en paasverhaal met Cross that Bridge

Een tiener versiert het kruis ©David De Baere

Op sleeptouw doorheen het passie- en paasverhaal met Cross that Bridge

Op 31 maart, aan de vooravond van de Goede Week, nam de christelijke band ‘Cross that Bridge’ de aanwezigen op hun lofprijzingsavond mee naar het Jeruzalem van 2000 jaar geleden. Via een boeiende vertelling van het passie- en paasverhaal zoomden ze in op alle hoogte- en laagtepunten van Jezus’ laatste week van zijn aardse leven. Het publiek werd ondergedompeld in de gebeurtenissen die de levens van zovelen ingrijpend veranderden. De aanwezigen – opnieuw een 100-tal mensen van verschillende parochies en verschillende christelijke kerken – werden uitgenodigd om te lachen van vreugde, te juichen en hosanna te roepen, te bibberen van angst, te huilen van verdriet, hun lijden met Zijn lijden te versmelten en nadien terug hoop te vinden. 
Vanaf de eerste minuut werd het meteen muisstil in de kerk. Iedereen luisterde met aandacht naar het waargebeurde verhaal en liet zich raken door de geprojecteerde filmfragmenten en tekeningen. De vertelling, de achtergrondgeluiden en stemmige achtergrondmuziek, de stilte om het kruis van Jezus te aanbidden en de passende liederen spraken jong en oud aan. 
Een tiener, een kind en een volwassene brachten tijdens het verhaal attributen naar voor en versierden het kruis door het verhaal heen met doeken in verschillende kleuren. Als het kleur op het kruis veranderde, veranderde ook de sfeervolle belichting in de kerk mee in hetzelfde kleur. Heel mooi was dat! 
We mochten luisteren naar een getuigenis van pianist Michaël Van Hecke, die de mensen vertelde over zijn eigen Goede Vrijdag en Pasen in zijn leven.
Er werd opnieuw vol overgave gebeden en gezongen voor Hem die zoveel van ons hield, dat Hij Zijn leven gaf om het onze te redden.
Wil je er de volgende keer graag (opnieuw) bij zijn? Stip dan alvast vrijdag 26 mei om 20u aan in je agenda. Iedereen is van harte welkom!
Meer info: www.crossthatbridge.be

Cross that Bridge
 

passie- en paasverhaal met Cross that Bridge

Iedereen luistert aandachtig naar het verhaal ©David De Baere

Zoeken

Dekenaal nieuws