Nieuws uit de parochieploeg
 
De parochieploeg kwam begin november in Oosterzele samen om de werking van de parochie op te volgen. 
De parochie zoekt verschillende nieuwe medewerkers. Vooreerst is de vacature voor parochieassistent(e) gepubliceerd op kerknet (*). We zoeken een deeltijdse of voltijdse (betaalde) medewerker, ter vervanging van de vorige assistente. De praktische aanpak werd besproken op de parochieploeg vergadering. 
Naast de assistent(e) zoeken we ook een vrijwilliger die het nieuws uit regio Oosterzele en Scheldewindeke verzamelt voor het parochieblad. Ken je iemand die graag schrijft, foto’s neemt, en voeling heeft met het parochiaal gebeuren in die kerkplekken? Spreek haar of hem hierover aan. 
Tot slot is de parochieploeg zelf op zoek naar een nieuwe collega die wil meedenken over de organisatie en toekomst van de parochiale werking. Ook de herverdeling van enkele taken in regio Bottelare kwam aan bod. 
De voorbije vieringen van Allerheiligen werden geëvalueerd, en de planning voor de vieringen rond advent en kerstmis werd besproken. Zo is er na een jaartje corona pauze terug een ontbijtpakketten actie in onze parochie, ten voordele van actie Welzijnszorg. Ook de organisatie van vormselvieringen 2022 werd besproken.
De aanpak voor nieuwe abonnementen parochieblad 2022 kwam aan bod. In onze kerkplekken liggen gratis edities, die u kan meenemen en doorgeven aan mogelijks geïnteresseerde nieuwe abonnees. Warm aanbevolen ! 
Ons bisdom lanceert een nieuw traject voor volwassen catechese, rond thema ‘doopsel’. Komende weken zal u hierover veel vernemen, ook in de wekelijkse vieringen. Het is een nieuwe en vernieuwende aanpak waarbij we gevraagd en uitgedaagd worden na te denken over ons geloof.  
Bij de varia kwamen enkel andere  vormingsevenementen aan bod, en werden ook de verbouwingsplannen rond pastorij Oosterzele besproken. Naast huis Olga in Merelbeke zijn er ook in Oosterzele mooie plannen, ter ondersteuning van de parochiale werking in parochie Moeder Teresa. De parochieploeg kan dit enkel toejuichen.

Ronny
 

Zoeken

Dekenaal nieuws