Kapelletje Lembergsestwg

Met 24 aan de Mariakapel van de Lembergsesteenweg © Bernadette
 

Kapelletje Lembergsestwg

Politie houdt verkeer in de gaten © Bernadette
 

 

 

 

 

 

 

 

Kapelletje Issegem

Aan de kapel van Issegem © Tom
 

Meimaand = Mariamaand

Het is goed om tot en met Maria te bidden

Gedurende de meimaand kwamen mensen samen aan de vele Mariakapelletjes van onze parochie. Voor Merelbeke centrum verzamelden we op woensdag 25 mei, als laatste in de rij, aan het kapelletje van de Lembergsesteenweg. Omwille van de ligging aan een druk verkeerspunt, was er politiebescherming voorzien, waarvoor hartelijk dank.
Dit kapelletje ‘Ik ben de maagd der armen’ bouwde men in 1645 uit dankbaarheid voor de bescherming, de bijstand en de troost die mensen bij Maria vonden tijdens de oorlogsjaren.
Het kapelletje is dankzij de weldoende inzet en zorg van buurtbewoners, heel goed en mooi onderhouden. Men vereert er Maria met bloemen, kaarsen en gebed.
En het is goed … heel goed om op voorspraak van Maria tot God te bidden.
De tot haar gerichte gebeden zijn nooit tevergeefs. Maria die ‘ja’ zei op de vraag om de moeder te worden van de Heer, reageert ook op onze vragen en gebeden.
Ze luistert naar onze stemmen; ook al blijven ze soms in de stilte van ons hart en kunnen we ze moeilijk verwoorden. Ze luistert zoals een moeder en weet wat er in ons leeft. Zoals een moeder haar kinderen beschermt, zorgt Maria voor ons met al haar moederlijke tederheid en liefde. Zij staat altijd aan onze zijde, is met ons begaan en bidt voor ons. Voortdurend. Ook als wij vergeten te bidden en ook voor hen die niet bidden of niet meer kunnen bidden.
Wij geloven dat haar voorspraak invloed heeft op het ontvangen van Gods onmetelijke liefde, genade en barmhartigheid. Telkens als wij ons in gebed tot Maria richten, vragen we haar in feite om voor ons te bidden en om onze gebeden bij God te brengen. In die zin wordt ons bidden ‘tot’ Maria een bidden ‘met’ Maria tot God die ons zo enorm liefheeft en er altijd voor ons is.

Maria,
overal in de wereld komen mensen tot jou en met jou bidden.
Zoals onze moeder ons heeft geholpen om groot te worden,
zo bent U Maria de moeder van ons geloof.
Help ons daarin te groeien,
help ons daarin groot te worden,
leer ons het geloof belijden.
Wijs ons hoe we echte christenen kunnen zijn.
Maria, moeder van de Heer,
bid voor ons dat we blijven geloven,
elke dag wat meer. 
Amen.

Aan de kapel van Issegem

We sloten de laatste woensdag van de meimaand af met het rozenkransgebed aan de kapel van Issegem. Ondanks het mindere weer was er een goede opkomst.
Dank aan alle aanwezigen voor het gebed.
Dank aan iedereen die zorg draagt voor het kapelletje, in het bijzonder Rita!

Op 15 augustus zullen we de 385ste verjaardag van het kapelletje vieren met een processie en een viering aan het kapelletje om 15u.

Noteer de datum alvast in jullie agenda!

Tom
 

Zoeken

Dekenaal nieuws