Cross that Bridge

Vooraan werden kaarsen aangestoken en rood-oranje-gele vlammen opgehangen©Michiel Bonne
 

Cross that Bridge

De begeleiders van de gebedsgroepjes maken zich klaar om samen met de mensen te bidden©Michiel Bonne

Cross that Bridge

Van l naar r: geluidstechnicus Geert De Deken en bandleden Kristien Berte en Wannes Vandevivere©Michiel Bonne

Krachtige pinksterlofprijzingsavond met Cross that Bridge om het werkjaar af te sluiten

Op vrijdag 26 mei zette de christelijke band Cross that Bridge het pinksterweekend in met een vurige lofprijzingsavond. Het werd meteen ook hun laatste van dit werkjaar in Merelbeke. 
De bandleden haalden opnieuw alles uit de kast om er, samen met de Heilige Geest,  een onvergetelijke avond van te maken. Ze startten vanuit een vooraf opgenomen hervertelling van het pinksterverhaal, waarbij we op het grote projectiescherm beelden van de Geest als wind en vurige tongen te zien kregen en via sound effects het waaien van de wind, het knetteren van het pinkstervuur en het spreken in verschillende talen konden horen. 
Na het verhaal stapten de vaste medewerkers van Cross that Bridge naar voor om versiering aan te brengen. De bijbel met het pinksterverhaal werd op de pupiter gelegd, kaarsen werden aangestoken, zelf geknutselde rood-oranje-gele vlammen en witte duiven werden hier en daar opgehangen en centraal werd een schilderij geplaatst van de Heilige Geest. Links vooraan werd ook een grote ventilator geplaatst, die later die avond zou gebruikt worden tijdens een korte objectles van Kristien,g om te demonsteren wie de Heilige Geest is en wat Hij kan doen. 
Tijdens het versieren, zongen Wannes en Kristien achteraan in de kerk het ontroerende  ‘I Listen to His voice’: 
I listen to His voice inside of me
Come Holy Spirit let me see
the glory of the Lord and all His ways
I’ll worship Him forever all my days

(©Tekst: Kristien Berte)

Toen alle versiering was aangebracht, stapten ook de bandleden naar voor op de laatste tonen van het lied. Iedereen was meteen in de juiste stemming om de rest van de avond Vader, Zoon en vooral de Heilige Geest te prijzen en te aanbidden. 
Het publiek werd die avond ook verwend met twee getuigenissen, die telkens vertrokken vanuit een passende bijbeltekst over de Geest. Jozef Stoffels, de eindverantwoordelijke van het gloednieuwe Art of Faith Festival, dat enkele weken daarvoor had plaatsgevonden in Bornem (en waarop ook Cross that Bridge lofprijzing had mogen leiden) sprak over de krachtige leiding en de tekenen van de Geest bij het organiseren van dit mooie festival. Hoe last-minute zaken die nog niet in orde waren bijvoorbeeld, werden opgelost zonder dat ze daar zelf iets hoefden voor te doen. 
Een tweede getuigenis werd gegeven door Orlando Garcia, een jonge priester van 31 jaar, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, die werkt voor IJD Gent en ook deeltijds als parochiepriester in Lokeren. Hij vertelde zijn bekeringsverhaal en hoe hij eerst via catechese in theorie leerde wie de Heilige Geest was, maar later de Geest als persoon leerde kennen en begon te ervaren hoe Hij concreet in Zijn leven aanwezig was en hem leidde. Na elke getuigenis gaven de mensen een spontaan applaus, wat toonde hoe heerlijk en opbouwend het is om te horen hoe de Geest werkt in de levens van mensen! 
De avond vormde een mooi geheel met passende liederen en veel afwisseling. Het hoogtepunt van de avond was het gebedsmoment in kleine groepjes. Bij aankomst hadden alle mensen een klein vlammetje ontvangen in een bepaalde kleur. Op die manier werden ze meteen in groepjes verdeeld. Elk groepje werd geleid door vooraf aangesproken gebedsleiders  en -leidsters. Het werd een krachtige 5 à 10 minuten, waarbij sommigen zich voor de allereerste keer waagden aan spontaan luidop bidden. 
De avond werd, zoals steeds, afgesloten met gelegenheid tot napraten bij een drankje en een stukje vers gebakken taart. Het werd laat, want velen bleven lang hangen. Je merkt dat de mensen niet alleen komen om samen te bidden en te zingen, maar dat velen ook steeds uitkijken naar de gelegenheid tot ontmoeting nadien. 
Als je weggaat van een lofprijzingsavond met Cross that Bridge voel je dat je geestelijke batterijen zijn opgeladen en dat doet deugd!
Hoewel het werkjaar in Merelbeke erop zit, liet de band ons intussen ook al de data weten voor hun lofprijzingsavonden van het najaar. Die zullen plaatsvinden op vrijdagen 15 september en 27 oktober, telkens om 20u in de Florakerk. In november en december trekken ze op tournee door Vlaanderen met een kerstlofprijzingsavond. 
Meer info: www.crossthatbridge.be     

Zoeken

Dekenaal nieuws