Kerst in Munte

KERST IN MUNTE

De kersttijd, bij voorbaar een tijd van bezinning, daagt ons dit jaar uit om binnen de veilige grenzen, een antwoord te geven op de nood aan zinvolle verdieping en samenhorigheid.
Ook in Munte hadden we grote plannen dit jaar, maar net als zo vele anderen, konden we weinig van wat we graag hadden gerealiseerd, waar maken;
Zo kunnen het traditionele Oberufer kerstspel van de Christoforusgemeenschap, evenals de mooie concerten van de vzw uitMUNTend en de Muntenaar dit jaar niet doorgaan. Toch willen we met Kerst in Munte een positieve boodschop brengen - een teken van nabijheid en samenhorigheid als hoopvol antwoord op noodgedwongen afstand. 
Samen met de kerkraad Sint-Bonifatius, de Muntenaar, de Christoforusgemeenschap en de landelijke Steinerschool zorgen we in Munte voor een corona-veilige en vooral sfeervolle kersttijd.
° verwijl tijdens een ingetogen bezoek aan de kerk bij de kerststal en geniet van de stemmige muziek ( de deuren van de kerk staan dagelijks op)
°geniet van een mooie wandeling en ontdek de kerststallenroute (Plannetje en informatie in de kerk).
Munte is ook solidair met MIA. MIA staat voor ' Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede'. 
Het gaat om een sociale kruidenier, een ' winkel' waar cliĆ«nten terecht kunnen voor gratis voeding en betalende non-food producten tegen sterk verminderde prijzen. 
In de kerk staat een collectemand waar je blikken en droge voeding ( nog binnen de vervaldatum uiteraard) aan MIA kan doneren. 
In de kerk kan je ook de video over de actie  'onbetaalbaarheid' bekijken. 
Met deze nationale actie voert Welzijnszorg campagne voor betaalbare huisvesting.
In de Sint-Bonifatiuskerk in Munte vind je bij de inkom meer info over hoe je beide acties kan steunen.
Even op adem komen, wat verdiepen in de kersttijd .... Munte heet je welkom.
Info Kerkraad Sint-Bonifatius, Bernice De Regge 09 324 82 68 of vzw. uitmuntend@gmail.com