Kerstviering 2023

Herders bezochten Jezus in de stal ©Marleen
 

Kerstviering 2023

Kleine Wannes werd opgenomen in de geloofsgemeenschap ©Marleen

HERDERS OP WEG NAAR DE STAL!Kerstviering in Oosterzele

Op kerstdag, en dus één dag later dan gebruikelijk, vond in Oosterzele de maandelijkse viering plaats die begeleid wordt vanuit de Sint-Michielsbeweging. De viering stond uiteraard in het teken van de geboorte van de Heer; maar was daarnaast de gelegenheid voor het doopsel van de kleine Wannes De Wael, die daarmee werd opgenomen in onze geloofsgemeenschap. 
Het was een bijzondere vreugde om tussen de talrijke opkomst de veelheid aan kinderen te zien, van wie sommigen verkleed als herder, schaap of engel van ver of nabij deelnamen aan de liturgie. Hun enthousiasme vond zijn weerklank in de animo van het koor; een samensmelting uit Cantilene en jongeren van het jeugdkoor Melsen. Aan kinderen, jeugd en jonge gezinnen geen gebrek dus. 
Toch was het goed om, naast de vreugde van Kerst, ook samen met priester Lode stil te staan bij de vertwijfelingen binnenin, in onze parochie en onze wereld. We bidden rond de heilige familie – maar vele gezinnen kennen verscheuring en conflict. We vieren de vredevorst, maar kunnen onze ogen niet afwenden van de gruwel in Oekraïne, Gaza en zoveel andere plekken. We delen de hoop van de herders die zich naar de stal haasten; maar kwamen twee dagen later ook samen in verdriet, om afscheid te nemen van onze pastoor Adrien. 
Ondanks dat breekt opnieuw het Licht door. Niet noodzakelijk waar we het verwachten, niet in het luister en ver van de belangstelling. Wel in de luwte, in een God die zich als een breekbaar kind aan ons toevertrouwt, omringd door gewone mensen, bezongen door engelen. En zo was het ook, afgelopen Kerstdag, in Oosterzele. 

David
 

Kerstviering 2023

Koor Cantilene en het jeugdkoor van Melsen luisterden de viering op ©Marleen

Kerstviering 2023

Kinderen bidden samen rond het altaar ©Marleen

Zoeken

Dekenaal nieuws