Lofprijzing

Onze dromen met elkaar delen in groepjes©Michiel Bonne

Lofprijzing

De bomen vooraan versieren met onze dromen©Michiel Bonne

En jij? Waar droom jij van?

Op vrijdag 27 oktober wijdde Cross that Bridge een lofprijzingsavond aan het thema ‘Durf te dromen’. De Florakerk werd versierd met zelf geknutselde ‘loof’bomen en wolken uit karton. Om de avond te starten, keken we op het grote projectiescherm naar korte getuigenissen van negen mensen van verschillende leeftijden, die vertelden over hun persoonlijke dromen en over hun dromen voor de wereld. Op die manier werden we meteen ondergedompeld in het thema van de avond. 

Met ‘A Million Dreams’ (met licht aangepaste tekst) uit de musical The Greatest Showman werd de muziek en zang van die avond verrassend ingezet. Het lied liep meteen over in een persoonlijke bezinningstekst van één van de bandleden: ‘Dromen als bomen’.  

Na het uitbundig prijzen van de Heer, was het tijd om te luisteren naar een Bijbelpassage uit het verhaal van Jozef uit het Oude Testament. Een korte duiding bij de tekst leerde ons dat God niet alleen in de Bijbel, maar ook nu nog met ons kan communiceren via onze dromen, passies en via onze talenten. 

We genoten van een tweede reeks getuigenissen op het projectiescherm. Deze keer hoorden we verhalen over hoe mensen van alle leeftijden dromen over de kerk van de toekomst. Deze laatste getuigenissen gaven meteen de aanzet om ook ons, het publiek, in kleine groepjes te laten nadenken en delen over de dromen voor ons leven, de maatschappij en de kerk. Iedereen schreef zijn dromen op kleine post-its en mocht zijn dromen zelf gaan ophangen in de verschillende bomen die vooraan stonden. Het was ontroerend mooi te zien hoe de post-its met ieders dromen de kartonnen bomen meteen zoveel kleur gaven en er zo in een mum van tijd ‘droombomen’ in bloei stonden! 

Aansluitend bij het thema en de Bijbeltekst zongen we samen met Cross that Bridge gedurende de lofprijzingsavond ook drie nieuwe liederen, die ze speciaal voor dit thema schreven en die nauwgezet aansloten bij alles wat er werd verteld en gedeeld. 

Een ingetogen gedeelte met liederen, die ons in aanbidding brachten en een deugddoende kans tot stil gebed sloten het geheel af. 

Zoals steeds was er nadien kans tot ontmoeting en napraten, deze keer bij een heerlijk kopje zelf gemaakte pompoensoep, passend bij de tijd van het jaar. 

Om ook andere mensen in de andere Vlaamse bisdommen de kans te geven om lofprijzing beter te leren kennen, bereidt Cross that Bridge zich de komende tijd voor om op tournee te gaan met een evocatief paasprogramma tijdens de veertigdagentijd en de Goede Week. Daarom zullen er pas vanaf april opnieuw lofprijzingsavonden plaatsvinden in de Florakerk. Noteer alvast 19 april en 28 juni in je agenda, want dan zijn ze er weer. Wij kijken er alvast naar uit en wensen hen heel veel succes met hun tournee. 

Meer info: www.crossthatbridge.be 

 

Zoeken

Dekenaal nieuws