Cross That Bridge

Uitnodiging voor het najaar 2023 ©Michiel Bonne

EEN REGEN VAN ZEGEN VOOR CROSS THAT BRIDGE TIJDENS DE ZOMER! 

Met Cross that Bridge hebben we er een drukke zomer op zitten, niet zozeer op onze parochie, maar wel op verplaatsing. 
Op 1 juli 2023 trokken we naar de Sint-Michielsbeweging in Kortrijk om daar een gezinsviering op te luisteren. Bij die viering sloten een grote groep kinderen (tot 12 jaar) en hun leiders aan, die op dat moment op kamp waren op dezelfde locatie. We waren heel blij dat we de grote vakantie meteen zo vreugdevol mochten inzetten samen met hen. 
Twee weken later vond er nóg een kamp van de Sint-Michielsbeweging plaats, in Merelbeke deze keer. Eén avond waren we daar te gast om met jongeren tussen 12 en 18 jaar te lofprijzen. De sfeer zat er meteen in en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Er werd gezongen, gedanst, in de Bijbel gelezen en van gedachten gewisseld over hoe God via Zijn Woord persoonlijk tot je hart kan spreken. 
Verder gingen Wannes en ik nog op bezoek in Sint-Niklaas, bij een diepgelovige vrouw (een godsdienstlerares op rust), die om gezondheidsredenen nog nooit naar onze lofprijzingsavonden is kunnen komen, maar alles van Cross that Bridge nauwgezet volgt via onze nieuwsbrieven, sociale media en onze online acties. We vonden het zo fijn dat we haar en haar gasten mochten verwennen met een Lofprijzingsavond in haar huiskamer. Het napraten nadien duurde langer dan verwacht en leidde tot diepzinnige gesprekken. Wat een prachtige avond was dat!
Voor het feest van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart werden we uitgenodigd in Maarkedal om te komen lofprijzen bij de Zusters van Maria, ter gelegenheid van hun congregatiefeest en het jubileum van 2 super sympathieke zusters die 60 en 70 jaar kloostergeloften vierden die dag. Het was bloedheet in de kapel, maar de ingetogenheid en betrokkenheid van de zusters bij het gebed, gaven ons vleugels en voelden als een frisse wind. God was zo tastbaar aanwezig! We speelden en zongen nog wat verder op de feestelijke receptie nadien en mochten daarna mee aanschuiven aan een heerlijk koud buffet met als dessert nog een stuk taart toe. Wat hebben we ons daar welkom gevoeld! We werden geraakt door de verhalen over de twee jubilarissen en door de gemoedelijke sfeer onder de zusters. 
Samen met de Heer te gast mogen zijn bij mensen van zoveel verschillende leeftijden – van kinderen uit de lagere school tot tieners, van volwassenen tot hoogbejaarde zusters van in de negentig – was zo verrijkend en werd door ons ervaren als een regen van zegen. Wat is het toch heerlijk leerlingen van Jezus te mogen zijn! 
Ik kijk al uit naar de laatste dagen van augustus, wanneer we opnames maken voor een nieuwe videoclip bij ons lied “I Praise You, Lord” en wanneer we onze nieuwe flyers in de brievenbussen gaan stoppen om mensen op de hoogte te brengen van onze lofprijzingsavonden van september en oktober in de Florakerk. Ook borrelt het verlangen stilaan in me op om vol goede moed te beginnen aan een nieuw werkjaar: binnenkort, op 15 september 2023 en 27 oktober 2023 lofprijzingsavonden in Merelbeke-Flora en voor de allereerste keer met Cross that Bridge op tournee dit jaar met een kerst- en paasprogramma. Spannend! Christen zijn in deze tijd: zó boeiend! Ik sta al te popelen … Jij ook? Wannes en ik hopen je (opnieuw) te mogen begroeten. 

Kristien Berte 
www.crossthatbridge.be 
 

Zoeken

Dekenaal nieuws