Flora lofprijzng

Band ‘Cross that Bridge’ ©Nils Backes

cross that bridge

De nieuwe drummer Boyke De Vuyst ©Nils Backes
 

BLIJVEN LOFPRIJZEN ONDANKS CORONA
‘Cross that Bridge’ zocht naar nieuwe wegen om publiek te bereiken

In 2019 startte Kristien Berte met maandelijkse lofprijzing in onze parochie (lofprijzingshalfuurtje in de kerk van Merelbeke-Flora). Ondanks de eerste lockdown groeide er vanuit intens gebed een heuse lofprijzingsband uit dit initiatief, ‘Cross that Bridge’. Lead zangeres Kristien Berte en gitarist/zanger Wannes Vandevivere, de grote bezielers achter dit initiatief, ontdekten dat ze een gezamenlijke droom deelden om via lofprijzingsliederen en gesproken gebed God groot te maken en om deze vorm van gebed bekend te maken bij een breder publiek van alle leeftijden. 
In juli 2020 sloot ook gitarist Stijn Rommens aan en met z’n drieën hielden ze die zomer hun eerste repetitiedagen. 
Omdat de Florakerk vanaf september 2020 gesloten werd voor vieringen, verhuisden ze naar een nieuwe locatie, de Sint-Stefanuskerk in Melsen. Maandelijks organiseerden ze daar een lofprijzingsavond tot aan de tweede lockdown. In oktober kregen ze er ook een pianist bij, Michaël Van Hecke.
Hoewel het door de coronacrisis voor hen helaas niet meer mogelijk was om de afgelopen maanden samen te lofprijzen met publiek, bleef de band toch niet bij de pakken zitten. Ze bleven regelmatig repeteren en zochten naar manieren om de mensen toch nabij te zijn. Zo bereikten ze maar liefst 170 mensen uit België en Nederland en uit verschillende kerken met hun online vastenactie ‘Steps of Praise and Worship’. Via een dagelijkse mail boden ze de mensen gedurende de hele veertigdagentijd elke dag een Bijbelvers, een lofprijzinsglied en een vrijblijvende doe-opdracht aan. Gedurende zeven weken gaven ze de deelnemers zo op een hele originele manier een introductie over lofprijzing. Behalve de dagelijkse vaste onderdelen vroegen ze ook verschillende mensen om input en getuigenissen te geven via filmpjes, die dan twee à drie keer per week werden meegestuurd met de mails. Uiteraard maakten de bandleden zelf ook enkele filmpjes met input en getuigenissen. Elke week startten ze vanuit een andere invalshoek die te maken had met lofprijzing. De thema’s waren ‘lofprijzing en de vasten’, ‘lofprijzing in het dagelijkse leven’, lofprijzing en creativiteit’, ‘wat kan ons weerhouden van lofprijzing’, ‘lofprijzing en de bijbel’, ‘lofprijzing en luisteren naar God’ en ‘lofprijzing, bekering en de Goede Week’. Gedurende de hele vastenactie organiseerden ze ook driemaal een Zoomsessie, waarbij ze online met de mensen baden en lofprijzingsliederen zongen, een korte input of getuigenis gaven en nadien de mensen in deelgroepjes van gedachten lieten wisselen over hun geloof. Deze Zoomavonden werden erg gesmaakt bij het publiek. De laatste Zoomsessie was een hoogtepunt. Daar kregen de mensen de kans om via spontaan gebed voor elkaar te bidden in de deelgroepen. Velen werden hier diep door geraakt. 
Naast de vastenactie werkte de band ook aan een eerste videoclip bij één van hun eigen liederen, ‘Drie-in-Eén’. Op een regenachtige dag in februari trokken ze de natuur in voor een draaidag. De afgelopen maanden werd er door vrijwilligers hard gewerkt aan de montage van de clip en aan de bijhorende audio-opnames. Op 30 mei, op het feest van de Drie-Eenheid (kan het passender zijn? 😉) zal deze eerste clip van ‘Cross that Bridge’ online verschijnen op YouTube. De week voordien (vanaf 24 mei) zal er elke dag op hun Facebookpagina een foto verschijnen om hun publiek al een beetje nieuwsgierig te maken.
Sinds kort heeft ‘Cross that Bridge’ er ook een vijfde bandlid bij, 36-jarige drummer Boyke De Vuyst. Meer info over hem en over verdere initiatieven van de band vind je terug op hun website en facebookpagina: 
www.crossthatbridge.be en https://www.facebook.com/crossthatbridgeband

Kristien Berte
 

Zoeken

Dekenaal nieuws