WERKGROEP ERFGOED - “FEESTELIJKE GEBEURTENISSEN IN ONS DORP”

WERKGROEP ERFGOED

“FEESTELIJKE GEBEURTENISSEN IN ONS DORP”
In de Sint-Stefanuskerk van Melsen organiseert de Werkgroep Erfgoed haar jaarlijkse septemberactiviteit in samenwerking met de gemeente Merelbeke en de Erfgoedcel Viersprong. We stellen een stukje erfgoedgeschiedenis tentoon met betrekking tot de feestelijke gebeurtenissen uit het verleden van ons dorp. Een initiatief dat iedereen van Melsen en ook van daarbuiten zal bekoren. Nieuwe inwoners kunnen hier kennis maken met het feestverleden van hun woonplaats. Allerhande feestelijkheden (kermis, processie, kampioenenviering, inhuldigingen…) worden geïllustreerd aan de hand van foto’s en objecten. Tevens werd hierover een film gerealiseerd met getuigenissen van Melsenaren.
Op zondag 9 september, Open Monumentendag , start om 10u de tentoonstelling en om 11u vindt de eerste vertoning plaats van de film, gevolgd door de uitreiking van de Erfgoedprijs 2018. De tentoonstelling en de film zijn te bekijken tot 17u.
Ook op 16 september zullen ter gelegenheid van Melsenkermis deze tentoonstelling en film doorlopend te bezichtigen zijn van 10 tot 17u.