ZIJ ZONGEN HUN HOOGSTE LIED

Samenzang dag met Jeugdkoor Melsen en andere jeugdkoren

IJD, de jeugdgroepering van de katholieke kerk in Vlaanderen, organiseert iedere 18 maanden een samenzang dag voor jeugdkoren.  Bedoeling van deze dagen is vooral om nieuw liturgisch repertoire voor jeugdkoren aan te leren en uit te voeren.  Het  "Jeugdkoor Melsen" nam in het verleden  al tweemaal deel aan deze samenzang dagen en trad dit maal op als gastheer voor dit evenement. Vijf jeugdkoren uit het hele land (Jeugdkoor Melsen uit Merelbeke, Koor Alabaré uit Beveren, De Strohalm uit Halle, Marcanti uit Wezemaal en Lyric Music uit Bonheiden) kwamen op 19 oktober 2019 naar Merelbeke. Samen vormden ze een 80-koppig enthousiast en krachtig jongerenkoor. De begeesterende pater norbertijn uit Averbode, Jos Bielen, leidde het geheel opnieuw in goede banen.  Na een heel dag samen zingen,  repeteren en zich amuseren werd de dag afgesloten met een zeer mooi en geapprecieerd concert in de Florakerk, die zich voor zo'n gelegenheid zeer goed leent gezien haar fantastische akoestiek (van het beste dat er te vinden is het Gentse, volgens ingewijden). Dankzij de vrijwillige steun van veel ouders en het bestuur van het koor was het mogelijk om de logistiek van deze zangdag te verzorgen. Dank aan allen die meegewerkt hebben om deze samenzang dag tot een succes te maken. Een interessant weetje: tijdens het concert, werd voor de eerste keer het lied "Vind de Vreugde" in wereldpremière uitgevoerd. Het is een lied op melodie van Thomas De Baets en op tekst van onze eigen Peggy De Schrijver.
Ter info: "Jeugdkoor Melsen" repeteert om de veertien dagen op zaterdagmiddag om 16.00 u in de kerk van Melsen. Het koor staat onder leiding van Peggy De Schrijver. Jurgen Geiger (keyboard) en Nico Hulstaert (gitaar) begeleiden instrumentaal het koor. Het koor telt ondertussen meer dan 20 leden, waarvan heel wat nieuwe leden sinds dit schooljaar. Ken je jongeren die ook graag zouden lid worden van het jeugdkoor, dan kunnen die gerust contact opnemen met onze dirigente Peggy (mailen naar jeugdkoormelsen@gmail.com of bellen naar 0476 71 83 21). Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Jo Bytebier