WE VERGATEN ONZE COMMUNICANTEN NIET!

Leuke brieven van Toekie!

In Flora verloopt de voorbereiding van de eerste communie, in samenspraak met de scholen, vanuit de parochie. Een groep enthousiaste catechisten zetten zich daar reeds 2 jaar, heel ijverig voor in. Aansluitend met de gezinsvieringen, waren er enkele heel mooie catechesemomenten. Kinderen en ouders waren telkens voltallig aanwezig, en ook de mascotte Toekie, de grote lieveling van de kinderen, was steeds van de partij.
Wij genoten van een goede samenwerking en vormden een fijne groep.
Omwille van de corona, werd de communie verschoven naar het najaar.
Om de zeer fijne band met de kinderen en de ouders te bewaren, en de afstand naar 10 oktober wat te overbruggen, worden de kinderen af en toe verrast met een heel lief mailtje van hun grote vriend Toekie.

Een eerste briefje kregen ze met Pasen. Toekie was tijdens de lockdown op berenjacht geweest en wou van Pasen een heel mooi feest maken. Hij stuurde een eenvoudige, maar zeer mooie bezinningsviering door. Via een verhaal met bijbelprenten, gingen de kinderen en hun ouders met Jezus mee naar Jeruzalem. Ze maakten een Palmpasenstok, beleefden Witte Donderdag en volgden de kruisweg op Goede Vrijdag in het kerkje van Assisië. Uiteindelijk konden ze ook vreugdevol Pasen vieren.

Een volgende mail volgde tussen Hemelvaart en Pinksteren. Met een heus wolkenspel, een leuke film en een lied ervaarden de kinderen hoe Jezus – ook al is Hij terug bij de Vader - toch altijd bij ons is. Hij stuurde ons allen daartoe zijn Helper: de H. Geest.  De kinderen kregen als verwerking de opdracht ‘vurige’ wolken- en droomslingers te maken, welke ze dan kunnen gebruiken als versiering bij de eerste communie.
Tussendoor ontvingen ze ook nog eens een wenskaart ter bemoediging en een opbeurend en vrolijk liedje : ‘Stap voor stap voor stap voor stap …’

Met het einde van het schooljaar, volgt er nu een vakantiemail. Toekie wil tijdens de zomermaanden genieten van al het mooie in de natuur. Die supermooie natuur, welke we zomaar krijgen om erin te leven, ervan te genieten en er zorg voor te dragen.
Hij schrijft dat hij heel graag gaat wandelen, en dan aan Jezus denkt, die zei : ‘Kijk eens naar de vogels in de lucht en de bloemen op het veld … hoe mooi zijn die …

God ziet ze zo graag. Maar het liefst ziet Hij de mensen, maak jullie dus maar geen zorgen.’
Via leuke spel- en zoekopdrachten vinden de kinderen de boodschap van het verhaal, leren ze Jezus verder kennen als grote vriend, en worden ze uitgenodigd God te danken voor al het mooie en goede dat we krijgen. Misschien kan je kind of kleinkind deze mooie slogan zoeken. Veel succes!

Nog enkele voorbeelden die de kinderen kregen is de zoekactie op de foto’s. Bij de foto van de vogels kan je vinden wie God het liefst van al ziet. De vogels leiden jullie wel. Zoeken maar!

Bij de bloemen vinden we de zin, die wij aan God nooit genoeg kunnen zeggen.
Lossen jullie het ook eens op?

Een passend danklied hierbij van Lydia Zimmer kan zeker niet ontbreken. Je kan dit beluisteren op https://youtu.be/KiL1Yyg9VkQ

Verder wensen we jullie allen een deugddoende, mooie en liefdevolle vakantie toe!

Zomerse groeten van
Toekie, Bram, Carolina, Bernadette en Marleen