Vredeslicht is teken van verbondenheid

Via Gent kwam het vredeslicht naarMunte
Jaarlijks wordt in Bethlehem ( de geboortestad van Jezus) het Vredeslicht aangestoken door kinderen. Daarna vertrekt het op wereldreis.Dat gaat per vliegtuig tussen Tel Aviv enWenen.
De bedoeling is mensen tussen Kerst en Nieuwjaar aan te moedigen om WARMTE, VREUGDE, LICHT en HARTELLIJKHEID met anderen te delen.

Het vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing. Voor het eerst is het Vredeslicht inMUNTE.
Het werd vorige zaterdag opgehaald in Gent/St-Amandsberg en brandt bij de kerststal in de kerk.
Een grote Vredeskaars staat op de kaarsentafel waar mensen tot 6 ja-nuari hun eigen kaarsje of windlichtje kunnen aansteken en het zo meenemen naar huis.
De kerk is alle dagen open van 10 tot 19 u tijdens de kerstweek en daarna tot 17u30.

Het is een prachtig initiatief om het licht verder te verspreiden indeze donkere dagen. Parochie St-Bonifatius Munte