VORMSELVIERINGEN IN ONZE PAROCHIE

We wisten het al dat door de coronacrisis alles ‘anders’ zou zijn … En dat heeft grote gevolgen voor de vormselvieringen dit jaar. Hieronder vind je de regelingen voor de vormselvieringen in onze parochie H. Moeder Teresa.

ZATERDAG 26 SEPTEMBER

09.00 uur: Bottelare
11.00 uur: Merelbeke centrum
14.00 uur: Oosterzele
16.00 uur: Balegem
16.00 uur: Merelbeke centrum
18.00 uur: Scheldewindeke

ZONDAG 27 SEPTEMBER

09.00 uur: Merelbeke Flora

De gewone zondagsvieringen blijven ook doorgaan, zijnde:
zaterdag om 18.15 uur in Bottelare, jongeren- en gezinsviering met de Sint-Michielsbeweging op zondag om 9.30 uur in Oosterzele en om 11 uur in Merelbeke centrum.

De vormsels worden toegediend door onze pastoor. Op zaterdagnamiddag komt er ook een vormheer van het bisdom in Oosterzele, Merelbeke centrum en Scheldewindeke.

Via het bisdom ontvingen we volgende richtlijnen:

• -Alle vormselvieringen gaan door in een woord- en gebedsdienst. Deze wordt eenvoudig gehouden (geen samen zingen, geen doopkaars bij hernieuwing doopgeloften, zo weinig mogelijk verplaatsingen, geen micro’s van hand tot hand, …).

-Volgens de grootte van de kerk zijn er in elke viering een beperkt aantal vormelingen.

• -Per vormeling mogen er maximaal 4 mensen meekomen naar de viering (kinderen inbegrepen).

-De vormelingen  zitten in samen met eigen bubbel. De catechisten wijzen de plaatsen aan.

• -Er is mondmaskerplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

-Alle aanwezigen blijven gedurende de hele viering op hun plaats. Bij het toedienen van het vormsel komt de vormeling met twee volwassenen naar voor. De vormheer zal de zalving uitvoeren met een wattenstaafje (geen fysieke aanraking). De vormeling en de volwassenen kunnen eventueel tijdens het toedienen van het vormsel het mondmasker even afnemen. In ieder geval moet voldoende afstand bewaard worden.

• -Samenzang is niet toegestaan.

-Recepties na de vieringen zijn niet toegestaan.

-Tussen de vieringen moet voldoende tijd zijn om alles te ontsmetten.

De essentie van de vieringen blijft gelukkig overeind: al deze jonge mensen hernieuwen hun doopbeloften en ze ontvangen de heilige Geest, hun helper om gelovig in het leven te staan.
Samen maken we er het beste van!

Namens de parochie,
pastoor Adrien Dhooghe