Troostende boodschap.

Troostende boodschap op eerste troostplek achter de kerk van Balegem.

De Ferm afdelingen in Oosterzele en Jeugddienst bezorgen een krijtboom in elke deelgemeente.

Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken.
In het kader van wereldlichtjesdag werd vrijdag met de Ferm afdeling Balegem de eerste troostplek inge-schreven die ligt achter de kerk van Balegem.
Een troostplek is een locatie waar je in alle rust kunt bezinnen, terugdenken aan een overleden geliefde. De troostplek werd ingericht aan de achterzijde van de kerk in Balegem. Op de locatie vind je een 'krijtboom'; een silhouet van een boom die bewerkt is met krijtverf. Wie er een troostende boodschap kwijt wil, kan ze daar op de boom schrijven. Eens neergeschreven, kan de tekst troost bieden aan anderen. Bij een regenbui wordt ze weggespoeld om zo weer plek te maken voor een andere tekst.
Schepen voor jeugd Elsy De Wilde: "Door de samenwerking met Ferm kunnen we van deze locatie een mooie plek maken waar het aangenaam vertoeven is. Wie dat wil, kan er in alle rust en stilte tot bezinning komen."
Troost. Een eeuwenoud woord met veel betekenis en belang.

Troost biedt hoop en perspectief.

Troost straalt vertrouwen uit en zorgt voor een warme verbondenheid tussenmensen.

Troost is meer dan ooit belangrijk,

maar troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen.
Met PlantTroost wil Ferm iedereen de kans geven om samen troost te vinden en te bieden. In deze bijzondere periode, met afstandsregels en beperkingen op de bewegingsvrijheid, moeten we heel wat missen: familie en vrienden, hobby's, gezellig samenzijn, een knuffel … We moeten een verlies verwerken of afscheid nemen van een geliefde persoon.

In het najaar worden op de site bloembollen geplant, ook de inwoners zullen volgend jaar bloembol-len kunnen afhalen bij dienst Sport en jeugd om op de site te planten en link met de natuur, een groen plekje.(DDL)