Taizésfeer in Melsen

Taizésfeer in Melsen

Op vrijdag 11 oktober kon je bij valavond een rode gloed door de glasramen van het kerkje in Melsen zien. Binnenin was het gebouw speciaal ingericht, met veel kaarsjes, enkele iconen voor het altaar, en de stoelen in een boog rond deze iconen. Dit paste allemaal in een prachtig initiatief: de parochie organiseerde er een Taizéviering. 
De talrijke aanwezigen werden vanaf de eerste minuut ondergedompeld in de unieke Taizésfeer. Sommigen hadden het dorpje in Frankrijk met zijn geloofsgemeenschap al eens bezocht en wisten wat te verwachten was, voor anderen was het een eerste ervaring.
Bij het binnenkomen mocht iedereen een kaarsje naar de iconen brengen, en haar of zijn persoonlijke intenties noteren en in een mandje leggen. Dit was de start van een mooie viering met afwisselend lezingen, gebeden, stiltemomenten en de bekende Taizéliederen. Bij de stiltemomenten kon men een speld horen vallen. Bij de liederen werd veel gezongen, de cantor en de instrumentale ondersteuning werkten aanstekelijk. 
Na de viering konden de aanwezigen nog verder napraten, en meteen afspraken maken voor een volgende editie. Dat vervolg komt er al snel: iedereen is uitgenodigd voor een tweede Taizéviering in onze parochie, op 6 maart in Landskouter. Dit kan wel eens de start zijn van iets dat een mooie traditie kan worden? Het enthousiasme van de medewerkers en de aanwezig werkt alleszins aanstekelijk.

Ronny