Sint-Michielsviering 31 maart

Zondag 31 maart was het maandelijkse St.-Michielsviering in Oosterzele. De St.Michielsbeweging is oorspronkelijk ontstaan in Kortrijk, maar is gelukkig ook in onze parochie aanwezig. Het is een nieuwe beweging binnen de katholieke kerk, gericht op het begeleiden van jongeren en jonge gezinnen in hun geloofsgroei. Hun motto is: de vriendschap met Christus is ons hart, de vriendschap met jongeren en met mensen in nood onze longen.

Vaste ingrediënten zijn de eigentijdse zang en muziek, de bijzondere opstelling van de kerk, de samenwerking met de bewoners van orthoagogisch centrum De Beweging, een hartelijk contact tussen de deelnemers en de kinderwoorddienst voor de kleinsten. Een aanrader...

Op deze viering verwelkomden we ook de vormelingen van Oosterzele en hun ouders, onder begeleiding van Lut en Sam. De vormelingen ontvingen een kruisje op weg naar het vormsel.
Ook de trouwers waren van de partij. Zij waren voor de derde keer uitgenodigd op de huwelijksvoorbereiding in de pastorij, met Leen als begeleidster. De trouwers uit de nieuwe parochie kregen een slotzegen toegediend door pastoor Adrien.

De volgende St.Michielsviering is op zondag 28 april om 9u30 in de kerk vanOosterzele. Welkom!

Adelheid