Open monumentendag

Op 8 september a.s. – van 10-18 u. gaat er
- In de Sint-Annakerk van Bottelare – een tentoonstelling en film door onder de titel “Meet en greet de markiezen in Bottelare en ontdek hun nalatenschap”.
Wie waren de markiezen van Rode en wat leidde hen naar het plattelandsdorp Bottelare? Ontdek het antwoord op deze vragen alsook hun nalatenschap: een crypte en monumentale grafsteen, rouwborden, kerkschatten e.d.m.
Een tweede adellijke familie – de Wavrin de Villers au Tertre – koos ook Bottelare uit als tijdelijk verblijf. Robert, markies de Wavrin, werd er in 1888 geboren. Een boeiende film onthult zijn geboortehuis en toont zijn werk als etnoloog bij de Amazone indianen.

Herman De Mil speelt er op het beschermde Delmotte orgel uit 1906. Beklim het doksaal en luister mee vanop de bovenste rij.

- In de Oude Pastorij van Bottelare, Dorpsstraat 2 gaat een escaperoomspel door.
We werden ingelicht over een crimineel feit dat plaatsgreep in de oude pastorie van Bottelare. Kom je helpen deze zaak op te lossen? Dit spel is een creatie van de Breinbrouwerij. Durf jij het aan? Gratis deelname maar inschrijven verplicht via de dienst erfgoedprogrammatie.

Mieke Van Damme
Gemeente Merelbeke