NIEUWE HELPENDE PRIESTER IN ONZE PAROCHIE

Joris De Jonghe.

Sedert enkele weken is E.H. Joris De Jonghe in het weekend helpende priester in onze parochie. Joris is afkomstig uit Kruibeke en 68 jaar jong.
Hij is titulair kanunnik in ons het bisdom Gent, is vicaris-generaal, bevoegd voor administratieve en juridische zaken en voor het kerkelijk patrimonium. Hij is tevens officiaal (rechter aan de kerkelijke rechtbank) en verantwoordelijk voor de dienst kerkfabrieken.
In onze parochie zal hij in de weekends mee de eucharistievieringen verzorgen, afwisselend op de verschillende kerkplekken waar de zondag wordt gevierd (Bottelare, Merelbeke en Oosterzele) en ook een preekbeurt opnemen.
Eerder was E.H. Julien Schreyen helpende priester, maar omwille van zijn gezondheid kan hij deze dienst momenteel niet opnemen.
We heten Joris De Jonghe van harte welkom!