MEIMAAND – MARIAMAAND - MOEDERDAG

MEIMAAND – MARIAMAAND - MOEDERDAG
Normaal worden in de maand mei gebedsmomenten georganiseerd aan de verschillende Onze Lieve Vrouw kapelletjes in Merelbeke. Maar ook in Schelderode en Melsen (verzorgd door FERM). Dit jaar kan dit, gezien de corona maatregels, niet doorgaan.
Ook de paus roept ons op om ons deze maand in ons gebed tot Maria te wenden:
“Als we samen het aangezicht van Christus contempleren met een hart zoals dat van Maria, onze Moeder, zullen we ons nog meer als een spirituele familie verenigen en het zal ons beslist helpen om deze beproeving te boven te komen.”
Paus Franciscus

In deze tijd, meer dan ooit, kunnen we tot Maria bidden om ons te beschermen in deze moeilijke periode, dit kan vanuit ons kot maar iedereen is vrij om een bezoekje te brengen aan een kapelletje.
Laat ons met Maria vol vreugde en met de onvermijdelijke zorgen samen op weg gaan en bidden dat de Heer Jezus opnieuw mensen van vreugde en geloof doet opspringen.

GEBED
Heilige Maagd, vergeet te midden van uw glorievolle dagen,
het ongeluk op aarde niet,
werp uw blik vol goedheid op hen die lijden,
op hen die strijden tegen moeilijkheden,
op hen die onophoudelijk enkel de bitterheden van het leven smaken.
Heb medelijden met de harten in eenzaamheid.
Heb medelijden met de wankelheid van ons geloof.
Heb medelijden met de voorwerpen van onze zoete liefde.
Heb medelijden met hen die wenen, met hen die bidden, met hen die beven.
Geef allen de ware hoop en de ware vrede.
Amen. 
(Abbé Perreyve)

Maar vergeten we ook onze mama’s (ook zij die graag mama wilden worden) niet te vieren op zondag 10 mei. Voor sommige moeders, en dit zullen veel oma’s zijn, zal er echter dit jaar geen bezoek komen van kinderen en kleinkinderen. 
Toch willen wij graag alle mama’s proficiat wensen voor hun voortdurende inzet voor groot en klein. Voor hun grote liefde, getoond met hun handen en armen en gesproken met hun lippen. Een liefde die voor altijd blijft in ons hart!

Aan alle moeders wensen wij een bijzonder mooie moederdag!