MARIA-TENHEMELOPNEMING

Verzorgde eucharistievieringen.

Maria-Tenhemelopneming, Maria Hemelvaart of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel "met lichaam en ziel" wordt herdacht en gevierd. Het in de volksmond gebruikte "Maria Hemelvaart" is volgens het katholieke geloof niet correct omdat Maria niet zelf ten hemel opsteeg maar door God in de hemel werd opgenomen. (Wikipedia).
Maria ging haar weg door het leven zoals Jezus over het water had gelopen, onbewust van gevaren en vol vertrouwen op de goede afloop.(kerknet)

In verschillende kerken van onze nieuwe parochie werd dit Hoogfeest van 15 augustus feestelijk opgeluisterd door onze koren.

Het koor "Gaudiamus" van Moortsele zong in de Sint-Annakerk in Bottelare.

Het hoogfeest van “Onze Lieve Vrouw Hemelvaart” kreeg in Bottelare een speciale uitvoering.
De gregoriaanse muziek deed de aanwezigen terugdenken aan de tijd van vroeger. Toen deze muziek nog in alle vieringen gebruikt werd.
Het is een moment om de prachtige gezangen opnieuw te beleven, een vorm van nostalgie!
Proficiat aan het gregoriaans koor!

Chris.

Het “Sint-Pieterskoraal” van Merelbeke luisterde de viering op in de centrumkerk onder leiding van Bernard Giot.