Leerlingen van O.-L.-V. Visitatie bezoeken de kerk van Bottelare

Naar jaarlijkse gewoonte trekken de leerlingen van het 4° leerjaar A & B onder leiding van hun juffen Muriel en Sofie naar de Sint-An-nakerk van Bottelare. In het kader van het godsdienstonderwijs zochten ze antwoorden op de vragen: wat is het altaar, een tabernakel een kruisweg, een doopvont en zoveel andere zaken meer die gebruikt worden in de eredienst. Er werd er veel aandacht besteed aan de bouw van de kerk en het interieur en aan alles wat in de loop van de eeuwen in de kerk gebeurd of veranderd is. De kinderen kregen uitleg bij de grafopschriften die overal in de kerk te zien zijn en bekeken de crypte waar de markiezen van Rode begraven liggen. In de sacristie had Herman enkele kerkschatten bovengehaald: hij toonde gouden of zilveren kelken, cibories en schalen en enkele dure, waardevolle kerkgewaden. Hij gaf ook uitleg over het gebruik van die waardevolle zaken. De kinderen vonden dat allemaal zeer interessant en overstelpten de gidsen met vragen. Op het einde van de rondleiding zorgde orgelist Herman nog voor een extraatje, ze kregen op het doksaal eenminiconcertje.
Het was een leuke en leerrijke namiddag. Gerard en Herman werden bedankt met een daverend applaus. G.L.