IEDEREEN FEEST MEE - Kermis in Schelderode

IEDEREEN FEEST MEE

Kermis in Schelderode
Het weekend van 23-24 september maakte van Schelderode: Salsa-Rode. De organisatoren maakten er onvergetelijke festivaldagen van voor jong en oud. Ook al waren de weergoden op zondag niet iedereen goed gezind, toch kon dit de pret niet bederven. Er was voor elk wat wils: de Los del sol Brassband, de Limbo show, Die Verdammte Spielerei, Subito man, Afrikaanse verhalen en nog zoveel meer in de grote tent, deed heel wat volk volop genieten. Maar ook een echte draaimolen met de hand bediend; allerlei kinderspelen; een schminkstand waar kinderen omgetoverd werden in onherkenbare figuren; ballonanimatie: waar de ballonnenman (voor velen Piet Piraat) met ballonnen allerlei dieren tot leven wekte en een groot springkasteel, deed vele kleine hartjes sneller slaan. Lekkere pannenkoeken en suikerspinnen konden niet hier zeker niet ontbreken.
Om 17.30 u. kon men in de kerk, in een rustigere sfeer, genieten van het optreden van enkele leden van de Koninklijke Harmonie van Bottelare en het akoestisch optreden van Mi Terra, die zeker alle lof verdienden.
Op maandag was de kerk om 11u30 bomvol. Alles begon met een gebedsviering verzorgd door Lucie Glorieus. Hierin werden overleden familieleden en medewerkers van dit jaar herdacht. Mensen die door hun leven ons leven zin hebben gegeven, mogen we zeker niet vergeten. In deze viering stond het vertrouwen in God centraal. Vertrouwen in een God die over ons waakt en die onze naam in zijn handpalm heeft gegrift. Hij wil voor ons een nabije God zijn van liefde, steun en vertroosting, ook als pijn en gemis ons leven tekenen. Na een moment van inkeer volgde nog een lezing volgens Johannes: ‘ik ben de Goede Herder.’ Om                                                                                                                                                                           tenslotte af te sluiten met het Onze Vader.
Leven en sterven liggen eigenlijk heel dicht bij elkaar - zegt God. Want als je in de voetsporen van Jezus wilt gaan, zal leven altijd een stukje sterven zijn, omdat je in dienst wil staan van het geluk van je medemensen. Maar voor iemand die gelooft, is ook het omgekeerde waar: sterven wordt dan leven, omdat je ervan overtuigd bent dat Mijn liefde voor jou nooit zal sterven. Ik heb je lief - zegt God - en als je sterft zal die liefde alleen maar groter worden omdat jij en Ik één zullen zijn.
Deze ingetogen viering werd op de voet gevolgd door ‘The Day by Day Gospel Singers’. Een groep om U tegen te zeggen!
The Day by Day Gospel Singers zijn zeven ervaren blanke gospelzangers uit België en Nederland, die allerlei evenementen opluisteren. Zij brengen pure black gospel, die aansluit bij de originele versies van elk nummer. Zij treden op in een wijnrood gospel kleed. Die dag waren ze met 5 vrouwen: Christel, Daisy, Michèle, Ineke en Lieven en 1 man: Patrick van Steenis, zanger en dirigent van de groep. Na enkele swingende gospels konden we Christel beluisteren met haar  ‘I wanna be ready’ en ‘Hey y’all!, maar ook  Patrick kon met ‘You’ve got a friend’ en ‘Oh happy day!’ de hele kerk mee doen klappen en zingen.
Daisy Op de Beeck  imponeerde zeker met haar duet ‘Ain’t no mountain high enough’.
Met de afsluiter ‘The best is yet to come!’ was Schelderode helemaal verkocht.
Een onvergetelijk, onvoorstelbaar en fantastisch optreden volgens heel wat mensen. Jammer dat het zo snel voorbij was.
Daarna werd  nog een Salsa eetfestijn met ‘ter ginstberg’ aangeboden, waaraan zeker een 160 tal mensen deelnamen.
Het optreden van Frans Bauer versus Marco Borsato was nogmaals een schot in de roos.
Schelderode mag fier zijn op zijn organisatoren: Han Coucke en kapper Jurgen, maar ook alle in Zuid Amerikaanse verklede medewerkers verdienen zeker een pluim voor hun toegewijde inzet.
De kermis eindigde woensdag met een koffietafel met pannenkoeken.
Dus zeker een kermis om nog lange tijd op terug te blikken!

Marleen