HUWELIJKSVOORBEREIDING EN VORMSELCATECHESE

Samen in de jongeren- en gezinsviering met de Sint-Michielsbeweging

Op zondag 26 januari waren 8 koppels die trouwen in 2020 en een grote groep kandidaat vormelingen voor Bottelare aanwezig in de jongeren- en gezinsviering met de Sint-Michielsbeweging in Oosterzele.
Tijdens de viering ontvingen de trouwers een zegening. De vormelingen werden bij de homilie betrokken.
Na de viering trokken de trouwers zich terug om samen stil te staan bij een inhoudelijk deel van hun huwelijksbelofte: Zijn jullie bereid een volledige levensgemeenschap te vormen met elkaar en jullie kinderen? Onder het thema keuze en levensproject werd hierop dieper ingegaan.
De vormelingen en hun ouders werden getrakteerd op drie getuigenissen over inzet vanuit gelovig engagement. Frans en Lut vertelden over vrijwillig engagement in Broederlijk Delen. Lowie wijdde uit over allerlei vormen van vrijwilligerswerk voor mensen in nood bij Agape (Sint-Michielsbeweging). Ten slotte brachten Noël en Yvan een getuigenis over inzet via Samana.
Een boeiend relaas dat ons kerk zijn dicht bij Jezus’ droom brengt.
We willen jullie ook het zegengebed over de huwelijkskandidaten niet onthouden…
God,
We vragen uw zegen over deze mensen.
Laat uw aanwezigheid bij hen wonen,
Nu zij het voornemen uitspreken om een sacrament in onze kerk te ontvangen.
Laat uw liefde hen begeleiden,
Op deze voorbereidingsweg daarnaartoe.
Laat uw kracht hen sterken,
Wanneer twijfel of vragen hen overvallen.
Laat uw wijsheid hun hart vervullen,
Zodat ze uw woord steeds beter leren kennen.
Laat uw zegen rusten op hen,
En op allen die hen zullen begeleiden.
Wij vragen het u,
Gelovend in uw woord,