HET GOEDE DOEL SMAKELIJK STEUNEN

HET GOEDE DOEL SMAKELIJK STEUNEN
Solidariteitsmaaltijd
 

Zaterdagnamiddag 6 april 2019 spraken enkele vrijwilligers van een paar Merelbeekse organisaties, zoals de Parochiale Missiewerkgroep (PMW), Femma en KWB af om de feestzaal van de KTA op de Potaardeberg klaar te zetten. Want ten voordele van Broederlijk Delen ging daar de dag nadien het jaarlijkse solidariteitsmaal door. 211 volwassenen en 10 kinderen kwamen hierop af. Wie het wenste kon beginnen met een fruitige Sangria, gemaakt door enkele Femma-leden en waarvan de opbrengst naar Wereldsolidariteit gaat. Zoals vorig jaar bestond de maaltijd uit een ruim assortiment rauwe groentjes, zoals sla, geraspte worteltjes, tomaatjes, kommer, erwtjes in de mayonaise en rode bietjes. Samen geserveerd met mals stoofvlees en lekkere frietjes. Een vijftigtal aanwezigen vulden voor een tweede maal hun bord, het bewijs dat ze het heel lekker vonden. Enkele KWB bestuursleden zorgden voor de drankbediening, dit jaar kregen we hulp van vijf KAJ leiders, die zorgden voor een vlotte bediening en afruim. De mensen van de PMW hielpen bij het opscheppen van de groentjes en de taartenverkoop. Want gelukkig waren er weer enkele vrijwillige bakkers die zorgden voor smakelijke nagerechtjes. Ook drie Merelbeekse bakkerijen, met name ‘De Paepe’, ‘Van Crombrugghe’ en ‘Schepens’, lieten hun goed hart zien. Al die lekkernijen vonden een vlugge afname. Nadat iedereen voldaan naar huis trok, wachtte voor de vrijwilligers de afwas, de opkuis en het herschikken van de eetzaal. 
PMW dankt allen die aanwezig waren tijdens de maaltijd, de bereidwillige bakkers en al de vrijwilligers die meehielpen bij de bediening, de vaat en het opruimen.
Wil degene die een taart bakte en haar bebloemde plateau mist, contact opnemen met Rosanne Van Ceulebroeck a.u.b.? Tel. 09 230 55 83
 
Kristien