GROOT IN AL HAAR EENVOUD - Afscheid van Olga

GROOT IN AL HAAR EENVOUD

Afscheid van Olga

Op woensdag 25 juli namen we tijdens een mooie en serene uitvaartdienst afscheid van Olga De Tollenaere, die als het ware het icoon of boegbeeld was van de St.-Pietersbandenkerk van Merelbeke centrum. Haar leven wijdde ze in alle eenvoud, bescheidenheid en dienstbaarheid toe aan de kerk. Ontelbare jaren (30 of meer: niemand weet het nog correct, want Olga was er altijd), fungeerde ze zeer trouw als kosteres, en zorgde ze - in alle stilte - dat alles correct en verzorgd kon verlopen. Dagdagelijks openen en sluiten van de kerk, verzorgen van planten en bloemen, aanvullen van de kaarsen, klaarzetten van het materiaal voor de liturgische diensten, het netjes zetten van de stoelen en de zorg voor de liederenboeken,… Ontelbare vele kleine maar toch noodzakelijke taken nam ze op zich.
Olga bewaakte de kerk en wist zo een paar keer boeven op te sluiten en te laten arresteren, hierdoor haalde ze zelfs de krantenkoppen.
Ze was diep gelovig en had heel veel eerbied voor God, ze liet zich inspireren door ‘haar heiligen’: vooral de H. Jozef en de engel Michaël. Ze beleefde haar geloof in dienstbaarheid en liefde voor het leven en de mensen. Ze kende iedereen en was met elkéén begaan. Voor ieder die het nodig had, bad ze langdurig. In al haar eenvoud en geloof was Olga groot en een pracht van een vrouw met een gouden hart en een zeer grote liefde voor ‘onze lieve Heer’.
Bedankt Olga voor alles.
Nu ben je ‘thuis’ bij God die jou en ons oneindig liefheeft.

Bernadette