GOED DOEN MAAKT GELUKKIG

GOED DOEN MAAKT GELUKKIG
Vormselvoorbereiding in Merelbeke-Flora
Om van Flora de warmste plek van Vlaanderen te maken, hebben wij als voorbereiding op ons vormsel de opdracht gekregen om iets goeds te doen voor mensen die het niet makkelijk hebben.
Ons idee was om geld in te zamelen voor een goed doel. Daarom hebben wij op zaterdag 10 november 2018, soep (met balletjes) gemaakt en lekkere wafeltjes gebakken (en geproefd).
’s Avonds hebben we onze lekkernijen verkocht in de kerk van Flora na de eucharistieviering. Onze wafeltjes waren erg gegeerd en waren binnen de kortste keren uitverkocht. Ook de soep viel bij iedereen in de smaak. Uiteindelijk hebben we 188 euro ingezameld.

Op woensdag 14 november zijn we dit geld aan “De Tinten” gaan geven. Jan heeft ons uitleg gegeven over wat “De Tinten” zijn en wat ze doen. “De Tinten” is een organisatie die vluchtelingen helpt die niks hebben en eigenlijk ook niet in het land mogen verblijven. Het is de enige organisatie in Gent die geen centen krijgt van de stad. Ze kan dus alle steun gebruiken. “De Tinten” zorgt er onder meer voor dat de mensen gezond kunnen leven. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen dokter en tandarts. Verder kunnen ze wekelijks een hoeveelheid voedsel afhalen.
Wij vonden het een interessante en leuke ervaring. Wij hebben geluk dat we zo’n zorgeloos leven leiden. Hopelijk zullen onze centjes anderen wat gelukkiger kunnen maken. Wij kunnen het bevestigen: “Iets doen voor anderen maakt je gelukkig”.

Luca, Natan en Ruben