Florerend Flora

En floreren deden we door de komst van de eerste communicanten. Samen met de scholen in Flora ontwikkelen we een parcours, waarbij de voorbereiding op de eerste communie niet alleen op school gebeurt, maar ook in de parochie landt. Als parochiegemeenschap bewaren wij immers het ritueel van de eucharistie over de eeuwen heen en houden we het levendig door het wekelijks te herhalen. Het is dan ook heel fijn om de kinderen en hun ouders vooraf beter te leren kennen. Nu kregen we David, Maria, Jesaja en Johannes op bezoek  die vertelden over de komst van Jezus binnenkort. Tijdens de gezinsvriendelijke viering was er een nevendienst voor de communicanten: we luisterden naar het evangelie en maakten een groepswerk dat tijdens de viering naar voren gebracht werd. Bij de communie kwamen de kinderen samen vooraan om een kruisje te ontvangen. Ondertussen waren ook de vormelingen en hun ouders van de partij. Na de viering verdiepten deze zich in de rol van de profeten in de bijbel en keken naar een filmpje over hoe Jezus bij Lucas het werk van de profeten verderzet. Benieuwd wie de quiz daarover won?

Adelheid