EERSTE COMMUNIE IN BOTTELARE

Op zondag 11 oktober zakten 30 kinderen tegen 9.30uur af naar dekerk in Bottelare met hun familie van maximaal 4 mensen.Mooi uitgedost, vol zin om voor het eerst met Jezus aan tafel te gaan.

Bij het begin van de viering zei Mauro;"Ik wil niet zomaar vriend van Jezus worden, ik wil zijn allerbeste vriend worden." Daarmee was de toon gezet! In een sobere en toch krachtige viering werd Zacheus in het evangelie ten tonele gevoerd. Hij die als klein manneke, letterlijk en figuurlijk, Jezus wil ontmoeten omdat hij zich niet goed in zijn vel voelt, ondanks zijn grote rijkdom. Net zoals Zacheus kunnen wij allen uitkijken naar Jezus. Hij zal ons zien en ondanks onze tekorten, zal Hij bij ons te gast willen zijn. En die ontmoeting in vriendschap kan ons helemaal veranderen. Een boom met tekeningen van alle kinderen verbeeldde ook deze gedachte.

Hilde, Herman en Sofie zorgden voor muziek en liederen waarmee ze het geheel verfraaiden.

Pastoor Adrien en diaken Luc deelden communie per bubbel. Dat zorgde voor intense taferelen.

Proficiat aan alle families en hopelijk mogen we snel ontmoeten voor een tweede en derde en vierde en...communie.