Cross that Bridge

Sfeerfoto©David Bonne

Cross that Bridge

Groepsfoto©Damian Dufaux
 

CROSS THAT BRIDGE
Geweldig lofprijzingsfeest op 24 juni

Knaldrang
Op vrijdag 24 juni sloot de lofprijzingsband ‘Cross that Bridge’ het school- en werkjaar af met een echte ‘knaller’: een geweldig mooi lofprijzingsfeest in de kerk van Flora.
De opkomst was enorm: mensen bleven maar toekomen: jong en oud: alle leeftijden kwamen samen als één grote familie.
De kerk – licht en warm – door de binnenkomende avondzon, oogde heel sfeervol en dompelde je metéén onder in een echte vakantiesfeer. 
Je werd heel hartelijk ontvangen door jonge medewerkers (met rugzak); je kreeg zelfs een eigen klein rugzakje en een vakantieballon.
Her en der in de kerk stonden parasols met tuinstoelen.  Een aantal gelukkigen vonden bij hun rugzakje een VIP-uitnodiging en mochten daarin plaatsnemen.
Kristien heette iedereen hartelijk welkom.   Het zou een ‘knalavond’ worden: een avond waarop we alle coronaperikelen en -zorgen mochten vergeten om terug volop te leven.   Een uitnodiging om alle deuren terug te openen: de deuren van onze kerken, van onze huizen en van ons hart, om elkaar te ontmoeten en de Heer – Bron van leven en liefde - te loven, te eren en te prijzen.
‘Laat ons leven, laat ons zingen, voor Hem dansen, voor Hem springen.’

Onbelemmerd meevieren
Na een bezinnende bijbellezing, werden we door de 16-jarige Michiel uitgenodigd om al onze overtollige bagage (al onze zorgen en bekommernissen) op het kleine rugzakje te schrijven en het aan de kant te zetten.  Zo konden we alles wat ons belemmert en teveel bezighoudt, naast ons neerleggen, om ons hart volledig open te stellen voor de Heer en de Heilige Geest.
En het werkte.  De band – versterkt door enkele gelegenheidsmuzikanten en een danseres – brachten ons mooie liederen waarvan de teksten geprojecteerd werden op een groot scherm.   Zo kon iedereen die het wou meezingen, meezwaaien, meebewegen en kon men alles heel intens meebeleven.

Vader, God, ik prijs Uw naam
Toeval of niet, op 24 juni vierden we juist het feest van het Heilig Hart van Jezus.
Jezus die de weg ging van het kruis om ons te bevrijden en zo de weg naar de Vader voor ons te openen.
Met het lied ‘Drie-in-Eén’ konden wij dan ook heel passend onze vreugde en dankbaarheid om de liefde van de Heer uitzingen:
‘Vader, God, ik prijs Uw naam
en dank U voor mijn leven.
Dat U, Uw Zoon op aarde bracht
om mij toekomst te geven.
Hij ging op weg naar Golgotha,
en stierf aan ’t kruis voor mij.
Mijn zonden worden uitgewist,
door Hem werd ik weer vrij’.  
(Kristien Berte)

Een mooi en intens moment van stilte en gebed
De liederen en de begeleiding waren zo prachtig en geweldig, dat je vreugdevol werd opgenomen in het gebeuren.  Toen we, na mooie getuigenissen door Kristien en Wannes, werden uitgenodigd om in stilte te bidden – was de stilte dan ook enorm indrukwekkend.
Je voelde de aanwezigheid van de H. Geest als een warme gloed om je heen.  Vreugde en dankbaarheid vulden spontaan je hart en je voelde je echt diep en warm verbonden met elkaar en bemind door de Heer.   Een zeer mooi en intens moment.

Open deur naar een hoopvolle toekomst
Naar het einde van de avond toe zongen kinderen en tieners van het jeugdkoor ‘Sing4ever’ het lied ‘Onderweg naar morgen’ samen met de band.  Door hun meezingen, zwaaien en wiegen en dansen, werd het dan ook een echte ‘knaller’: een open deur naar een hoopvolle toekomst vol fris geloof, hoop en liefde.
Tenslotte kregen we als toemaatje ook nog de clip ‘Pluk de dag’ in avant-première te zien op groot scherm, terwijl de band deze live begeleidde.  Een prachtig lied en echte meezinger: een ware ode aan de vakantie.
Na de lofprijzing was er zoals gewoonlijk, bij een hapje en drankje nog gelegenheid tot ontmoeting en een fijne babbel.

Sterk aanbevolen                                                                                                                                                                                  Als slot wil ik de lofprijzingsavonden sterk aanbevelen.  Of je het wilt of niet, ze nemen je mee en doen echt iets met je … er gaat een warme kracht van uit: vrede en rust in je hart en een sterk gevoel van vreugde en dankbaarheid voor de enorme liefde van de Heer.
Drie van de vele mooie liederen van Cross that Bridge, ‘Drie-in-één’; ‘Onderweg naar morgen’ en ‘Pluk de dag’ kunnen jullie ook al online vinden door gewoon te surfen naar hun website: www.crossthatbridge.be - https://youtu.be/UplbidDXH9E

We kijken alvast al zeer enthousiast uit naar de volgende lofprijzingsavond.

Enkele impressies van aanwezigen
Magda
Mij trof vooral dat dit volledig door jonge mensen wordt gebracht, en dit met alles erop en eraan.
Het muziekensemble en de mooie door de H. Geest geïnspireerde zang; 
het aangepast decor en het doe-moment; de choreografie; de gelovige getuigenissen; het rustgevende zee-scherm op de achtergrond… En natuurlijk de stilte en gebedsmomenten. 
Het geheel is fris en vreugdevol en kan de jeugd zeker aanspreken.
Daarom was ik ook blij dat er vele jonge mensen aanwezig waren, met inbegrip van het kinder-tienerkoor.
De Kerk heeft nood aan deze frisse Wind van de H. Geest.  Proficiat!

Dirk
Ik maakte al drie lofprijzingsavonden mee en alle drie waren fantastisch.
De naam ‘Cross that Bridge’ zegt al veel.  Tijdens deze avonden worden we immers meegenomen in een sfeer waarbij we ons kunnen openstellen voor de Heer.  Het is alsof Hij zelf zorgt voor een bemoedigende en ontwapenende avond.
De avonden zijn mooi ingedeeld met eerst enkele krachtige UP tempo nummers, en daarna andere liederen die naar het diepere zelf gaan en tenslotte uitnodigen tot een fijn moment van stilte en gebed.
Op het einde van de avond is er telkens bij een hapje en drankje kans tot ontmoeting, waarbij men nieuwe mensen leert kennen en soms ‘diepe’ gesprekken worden aangegaan. Telkens zeer verrijkende avonden om dankbaar om te zijn.

Fam. Baekelandt – Ledegem (West-Vlaanderen)
Cross that Bridge was vrijdagavond fantastisch!
Uiterst professioneel en tegelijk ook zo warm.
Je voelt hoe veel mensen toegewijd en liefdevol zo’n avond ondersteunen.
Het lofprijzingsfeest was bijzonder met de vele gastmuzikanten, het kinderkoor en de danseres.  Een podium gevuld met muzikanten en zoveel prachtige muziekinstrumenten was sterk dragend voor de indrukwekkende zang van Kristien en Wannes.
Er was ruimte voor stilte, voor een lofprijzingslied in het diepste van je hart.
De Drieëne Heer was daar aanwezig in de vreugde, in de getuigenissen, in de warme ontmoetingen achteraf…
We hebben genoten van het kinder-/jongerenkoor: dansend en zingend hebben ze de vakantie echt ingezet!  Zoals de danseres die de biddende liederen lichtvoetig, bijna zwevend dichterbij de hemel bracht …
Prachtige avond, dankjewel!              
                                                                                                        

Bernadette Wauters
 

Zoeken

Dekenaal nieuws