CHIRO KLIMOP BOTTELARE

CHIRO KLIMOP BOTTELARE
Eindelijk op chirokamp!

Na enkele dagen voorwacht, waarbij alles moest geregeld worden door corona, was Chiro Klimop uit Bottelare er helemaal klaar voor!
Ze gingen met 112 kinderen op kamp naar Tintange aan de grens met Luxemburg.
Niet zoals de vorige jaren allen samen, maar door covid-19 in bubbels van 50 leden. Er werden 3 groepen samengesteld: bubbel 1: Pagadders en Speelclub, bubbel 2: Kwiks en Tippers, bubbel 3: Tiptiens en Aspi’s.
Op 21 juli vertrok een eerste enthousiaste groep van chiromeisjes met de bus. Nog even uitzwaaien en het langverwachte kamp kon van start gaan. De jongsten vertrokken enkele dagen later, zodat ze niet met de andere bubbels in contact kwamen.

Er waren meer tenten opgezet dan anders. Aan de linkerkant stonden tenten die moesten dienen om kinderen en jongeren in quarantaine te plaatsen. Aan de rechterkant stonden de slaaptenten. Ook hier waren er meer omdat de kinderen verder uit elkaar moesten slapen.
Toch vonden er op het kamp heel wat leuke activiteiten plaats:
zo startten de Tiptiens hun dag met een rustige dauwwandeling
werd er een wedstrijd in 2 groepen gehouden binnen de bubbel, waarbij de winnende groep een box vond in het bos, met prachtig rookwerk erin
mocht dunne Berta zeker niet ontbreken
en was een leuk waterspel meer dan welkom bij dit warme weer!

Als slot werd er toch een kampvuur gebouwd, dit jaar niet in de hoogte  maar in de lengte,  zodat elke bubbel toch met afstand kon genieten van hun laatste kampavond.

Iedereen is veilig en gezond, maar misschien wel vermoeid terug naar huis gegaan. Hopelijk wordt volgend jaar het kamp zoals vroeger. Toch heeft iedereen ervan genoten!
De leiding heeft zich enorm ingezet om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en bezorgden ze de kinderen een onvergetelijk moment in deze moeilijke tijd. Zij zijn zeker in hun opzet geslaagd. Een ploeg om fier op te zijn! En een kamp om nooit te vergeten!

Maartje en Marleen