ASWOENSDAG – GELEGENHEID VOOR HET ONTVANGEN VAN EEN ASKRUISJE

Normaal hebben we op Aswoensdag (17 februari 2021) gebedsdiensten in onze kerken. Door de Covid-maatregelen is dit nu zeer moeilijk te realiseren.
We voorzien enkele momenten van ASOPLEGGING in verschillende van onze kerken.
Hoe verloopt dit?

Je komt naar de kerk van je keuze.
Je kunt kiezen voor:

BALEGEM                     (tussen 08u30 en 09u30)
BOTTELARE                 (tussen 18u30 en 19u30)
MERELBEKE Centrum (tussen 09u30 en 10u30)
OOSTERZELE               (tussen 09u30 en 10u30)
SCHELDEWINDEKE   (tussen 09u30 en 10u30)

In de kerk zal een ‘ceremonaris’ er op toezien dat niet meer dan 15 personen aanwezig zijn.
Bij het binnenkomen ontvang je een gebedskaart. Je kan even tijd maken voor persoonlijk gebed.
De gebedsleider, diaken of pastoor geeft je (met een wattenstaafje) een askruisje.
De gebedskaart mag je meenemen naar huis.
Bij het buitengaan bieden we jou vrijblijvend ook een vastenkalender aan (2,50 euro).

Natuurlijk draagt iedereen een mondmasker en moeten de handen ontsmet worden.

In de kerken waar geen moment van asoplegging is, stellen we ook de gebedskaart ter beschikking.
De gelovigen die dat wensen, kunnen tijdens de openingsuren van de kerk hier een ogenblik bidden.
Opgelet: mochten de Covid-maatregelen  verstrengen, dan vallen deze momenten van asoplegging weg. We laten dat dan weten via onze website en via een mededeling aan of in  de kerken.

Wies Merckx