ACRES OF HOPE

ACRES OF HOPE
Vestjes en mutsen voor een goed doel

Woensdag 27 december nam Mv Lambrecht de vestjes en de mutsen van onze hobbyclub in ontvangst en kregen we een diavoorstelling van de projecten die momenteel in Liberia lopen.
Acres of Hope is een humanitaire organisatie die zich inzet voor kansarme mensen en vooral voor vrouwen en kinderen. Momenteel lopen er 3 projecten.
Project 1: In Paynesville (Rock Hill) werken kinderen van 5 jaar in de steengroeve en leven families van 1 euro per dag. Hier werd een school gebouwd en zijn er nu 314 kinderen op school.
Project 2: In Gbarnga is het “Zeekazoe Clinic”. Dit is een verpleegpost met geschoolde verpleegsters en vroedvrouwen. Die begeleiden kinderen met heel ernstige medische problemen.
Project 3: In Tappita is er een mobiel hulp team. De verpleegsters en vroedvrouwen en verpleegsters bezoeken met brommers de dorpen in de Jungle (Zahn Zeeye – Danpa – Grandpea) Ze hebben een brommer omgebouwd tot mini ambulance om de patiĆ«nten iets comfortabeler te vervoeren.
In de reportage zagen we vooral armoede, gebrek aan elementaire gezondheidsvoorzieningen. Het is een land met veel noden en tekorten.

Verslag: Rita