23 juni Vlaams-Braziliaanse jubileumviering, André De Witte

Ondanks het W.K. voetbal van de Belgen in de namiddag, zag je tegen de avond de kerk in Windeke hele-maal vollopen.
Blije gezichten, van binnen en buiten de parochie, kwamen mee bidden, mee vieren bij het 50 jaar priesterschap van Dom André, missio-naris-bisschop in Ruy Barbosa in Brazilie.
Reeds van bij het intredelied galmden ritmische gezangen doorheen de kerk en brachten ons onmiddellijk in de Braziliaanse sfeer.
"Kom werken in mijn wijngaard". Een oproep van de Heer, niet alleen bestemd voor de 3 bisschoppen en mede-celebranten maar ook voor alle aanwezigen die zich in kerk en parochie willen inzetten.
De dankbaarheid van Dom André ging uit naar de Heer, naar zijn Brazilianen, zijn familie en de aanwezigheid van 2 Oosterzeelse medeconfraters: Julien en Willy Schreyen, die 50 jaar geleden samen met hem, tot priester zijn gewijd. Met hart en ziel werd er gezongen, gesteund door het reeds meer dan 40 jaar Windeeks Braziliaans koor. Ook onze bisschop Luc en bisschop Jan De Bie, voorheen in Brazilie, en alle celebranten zongen dapper mee.
Een zonovergoten stralende feestdag werd het, niet enkel omwille van het W.K. en het scoren van de Belgen, maar bovenop de vreugde, het fier zijn van Windeke op zijn missionarissen.
‘’Cristo, ontem, hoje, sempre‘’ koos Dom André als spreuk bij zijn bisschopswijding . ’’Christus gisteren, vandaag en altijd’’. Het kan niet mooier gezegd worden.
Een missionaris in de voetsporen van Jezus van Nazareth.
Proficiat en dank u Dom André voor uw totale inzet al die jaren bij Jezus lievelingen, de armen.
In diepe verbondenheid bidden en leven wij verder met u mee.