“Dag van de Chronische Zieke Mens” – Samana Flora

“Dag van de Chronische Zieke Mens” – Samana Flora

We kunnen het niet ontkennen, momenteel bepaalt corona grotendeels ons leven. Terecht spreken we met heimwee over de pre-corona periode waarbij het samenkomen, het organiseren en uitvoeren van allerhande activiteiten zo vanzelfsprekend waren.
Ondertussen weten we beter. Veel activiteiten zijn/worden geannuleerd, het fysisch samenkomen lukt enkel mits naleving van veel regels, ontsmettingsgels en mondkapjes enz. met als gevolg dat we actief en creatief op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren om elkaar te bereiken.
Voor een organisatie zoals Samana is dat niet anders, ook zij dienden een andere koers te varen om hun leden aan te spreken en te vinden in deze moeilijke tijden. Letterlijk andere kanalen werden/worden aangeboord om de leden aan te spreken en dit hebben ze afgelopen week bewezen. Vrijdagavond 9 oktober konden we de schitterende en veelzijdige verjaardagsshow zien op Eclips TV. waarin we terugblikten op de voorbije 70 jaar en wat de toekomst nog in petto heeft. Op zondag 11 oktober werd deze show herhaald.
Bijkomend werden er onder de leden die zich hiervoor inschreven heerlijke Samana-verjaardagstaarten verloot. Tegelijkertijd bevestigde de inschrijving het lidmaatschap want hoe meer leden, hoe meer slagkracht Samana heeft en zo aan de overheid kan tonen dat Samana écht nodig is.
Ook Samana-Flora zit niet stil. Zondag 11 oktober 2020 “Dag van de Chronisch Zieke Mens”. De daaraan verbonden activiteiten “Eucharistieviering en het ontmoetingsmoment” met de leerlingen van de SFB 6de leerjaar konden door de corona niet doorgaan. Als alternatief boden we al onze leden een ontbijtpakketje aan samen met een fotokaartje “Warme groeten van Samana-Flora”. Dit alles vergezeld van een brief die de leerlingen van SFB schreven aan elk lid persoonlijk.
Komende acties zijn de Sinterklaas- en eindejaar actie. In beide acties verwennen we onze leden met lekkernijen en een handige Samana-kalender want vreugde, warmte en erkenning geven aan onze leden blijft nog altijd onze grootste doelstelling.
SAMANA, samen staan we sterk. Die leuze geeft al 70 jaar drive en voldoening aan alle medewerkers, mantelzorgers, chronische zieken en de talrijke vrijwilligers, laten we dit zo houden voor de volgende 70 jaar want juist die solidariteit geeft verrijking en meerwaarde aan het leven.
Ria Janssens