RERUM NOVARUM in de Ankerkerk 3 juni 2017

03/06/2017

RERUM NOVARUM  in de Ankerkerk
Op zaterdag 3 juni jl. werd tijdens de eucharistieviering de pauselijke encycliek ‘Rerum Novarum’ herdacht.  Paus Leo XIII schreef deze encycliek op 15 mei 1891  en beschreef er de erbarmelijke situatie van de arbeiders.  De encycliek legde de basis van de sociale leer van de Kerk en zou jaren later de basis vormen voor de christelijke arbeidersbewegingen en vakbonden.
Normaal herdenkt de Katholieke Kerk deze encycliek op de Hoogdag van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart,  maar uitzonderlijk ging dit pas afgelopen zaterdag door.  De Ankerkerk was aan de beurt om deze viering luister bij te zetten en dat heeft het Ankerkoor dan ook met glans gedaan!  
Tevens was dit de jaarmis voor Hilda Speliers, bewoonster uit onze wijk én trouwe bezoeker aan de Ankerkerk.  De familie was dan ook aangenaam verrast met dit toevallige extraatje.
Na de misviering kon elkeen blijven napraten met een glaasje bubbels en een knabbeltje.  Dit werd gratis aangeboden door de plaatselijke afdeling van beweging.net Oosterzele. 
Met dank aan de talrijke aanwezigen (die misschien in de eerste plaats kwamen om Pinksteren te vieren), aan E.H. Amand en Raf, aan het Ankerkoor en de kern van beweging.net Oosterzele.  Het was een stemmige viering, daar was iedereen het mee eens!

Verslaggever van dienst Monique Roels