Eucharistie

De eucharistie staat centraal in de geloofsbeleving en wordt dan ook de bron en het hoogtepunt van het christelijk leven genoemd. Alle sacramenten staan op haar gericht want de eucharistie is het sacrament bij uitstek van de tegenwoordigheid van de verheerlijkte en verrezen Christus.

Christus is op vele wijzen bij zijn kerk aanwezig, maar nergens is Hij zo intens aanwezig als in de eucharistie.’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden’. Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie is maaltijd en voedsel. De eucharistie neemt ons op in de verbondenheid met de Heer (vertikaal) en met medemensen (horizontaal). De eucharistie versterkt christenen als kinderen van God en broeders en zusters van elkaar. Vanuit de eucharistie worden christenen ook gezonden. Alles wat zij ontvangen hebben kunnen zij niet voor zichzelf houden.

De eucharistie is niet alleen ‘gedachtenis’ aan het laatste Avondmaal en de zelfgave van Christus. De eucharistie laat ons nu reeds proeven van de ontmoeting met de verrezen Heer: ‘Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden tot Gij wederkeert, dat Gij verrezen zijt’.

Overzicht vieringen

WOENSDAG 16 OKTOBER

09.30 u. Scheldewindeke, Wekelijkse gebedsviering

DONDERDAG 17 OKTOBER

10.15 u. Merelbeke - Het Lindeken, Eucharistieviering
18.30 u. Balegem, Eucharistieviering en startviering van de vormselcatechese, aansluitend info en inschrijving
19.00 u. Merelbeke-Flora, Stille aanbidding

ZATERDAG 19 OKTOBER

15.15 u. tot 15.45 u. Merelbeke-Centrum, Biechtgelegenheid
16.45 u. Merelbeke-Flora, Eucharistieviering voor de geloofsgemeenschap
18.15 u. Bottelare, Eucharistieviering voor de geloofsgemeenschap
                Jaarmis Godelieve Rahoens, echtg. Albert Lenaert
                Jaarmis voor Z.E.H. Kanunnik Georges De Lange
                Namis voor Francine Van den Bulcke (Mo)
                Lector: Bernice De Regge
18.30 u Scheldewindeke, Vlaams-Braziliaanse misviering in verbondenheid met dom André en de overledenen: Pater Raf, Zuster Celine en overleden leden van de missie en braziliaanse zanggroep.
                Jaarmis voor Roland Wylock, ouders en Lea Wylock

ZONDAG 20 OKTOBER

08.30 u. Balegem, Gezongen ochtendgebed van de 29 ste zondag door het jaar
                  Lectoren: Jacqueline en Nicole
09.30 u. Oosterzele, Eucharistieviering voor familie Aelbrecht – De Cuyper, Gabriëlla en Georges, Aurelle – Erik.
                  Jaarmis voor Sylvain Vermeulen (Mo)
                  Lector: Monica Bernaert
11.00 u. Merelbeke-Centrum, Eucharistieviering voor de overledenen van de wijk Roskam met medewerking van het “Braziliaans” zangkoor van Scheldewindeke
                  Eucharistieviering voor De Noyette Wilfried, echtgenoot Margriet Versele