Eerste communie

Vanaf oktober 2019 wordt in zes kerken van ons dekenaat de eerste Communie van 2020 voorbereid.

Alleen voor de eerste Communie voorbereiding van Flora kan je digtaal inschrijven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Dit project is een proeffase

Ouders en kinderen volgen daarom samen een parochiaal traject.

• de viering vindt plaats op zaterdag 9 mei 2020 om 16u45.
  • Uiterste inschrijdatum is 1 december 2019  !!!!!!!!!!!!!!!!

U vindt het inschrijvingsformulier voor het eerste communie  klik     hier.   ← ← ← ←←←

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt op school. De viering heeft plaats in de kerk van de parochie waar de school gevestigd is. De datum verschilt van parochie tot parochie.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Eerste communie 2020

Het rekeningnummer  waarop de bijdrage voor de catechese eerste communie  kan gestort worden.

De bijdrage ;   25 euro

Het rekeningnummer:     BE64 7374 1803 2152
op naam van:                     PASWERK

te vermelden bij de overschrijving voor de catechese eerste communie:
EC FLORA 2020 + naam kind

Uiterste inschrijdatum is 1 december 2019  !!!!!!!!!!!!!!!!

Heb je nog persoonlijke vragen of suggesties in verband met de eerste communie, mail dan naar;       EC_VC.FLORA@PROXIMUS.BE

Eerste Communievieringen in Merelbeke-Oosterzele vinden plaats als volgt:

DATA INSTAPVIERINGEN

DATA COMMUNIEZONDAGEN

Zondag 4 oktober 2020            09.30 uur Oosterzele (VBS De Appelaar, Iboe en GILO)
 Zaterdag 10 oktober 2020            16.45 uur Merelbeke Flora (Sint-Michielsschool, GO-school Flora en Daltonschool Merelbeke Centrum)
 Zondag 11 oktober 2020             09.30 uur Bottelare
 Zondag 18 oktober 2020             11.00 uur Merelbeke centrum (Paus Johannescollege en GILKO)
 Zondag 25 oktober 2020

Balegem (VBS De Wegwijzer en GILO)

Scheldewindeke (VBS Scheldewindeke en GILO

Zondag 6 juni 2021              11.00 uur Merelbeke centrum