Eerste communie

Vanaf oktober 2019 wordt in zes kerken van ons dekenaat de eerste Communie van 2020 voorbereid.

Alleen voor de eerste Communie voorbereiding van Flora kan je digtaal inschrijven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Dit project is een proeffase

Ouders en kinderen volgen daarom samen een parochiaal traject.

• de viering vindt plaats op zaterdag 9 mei 2020 om 16u45.
  •

U vindt het inschrijvingsformulier voor het eerste communie  klik     hier.   ← ← ← ←←←

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt op school. De viering heeft plaats in de kerk van de parochie waar de school gevestigd is. De datum verschilt van parochie tot parochie.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Eerste communie 2020

Eerste Communievieringen in Merelbeke-Oosterzele vinden plaats als volgt:

DATA INSTAPVIERINGEN

DATA COMMUNIEZONDAGEN

Zondag 26 april‘20, 9u30  Merelbeke centrum
(GILKO + Paus Johannescollege)
Zaterdag 9 mei‘20, 16u45  Flora
(Sint-Michielsschool en GO)
Zondag 10 mei‘20,  9u30  Oosterzele
(GILKO, De appelboom, IBOE en Leefschool)
Zondag 17 mei‘20,  9u30  Bottelare (kinderen uit Bottelare, Landskouter, Lemberge, Moortsele, Melsen, Munte en Schelderode)
21mei’20,9u30 (Hemelvaart)