Eerste communie

Vanaf oktober 2018 wordt in zes kerken van ons dekenaat de eerste Communie van 2019 voorbereid.

Alleen voor de eerste Communie voorbereiding van Flora kan je digtaal inschrijven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Dit project is een proeffase

Ouders kunnen kiezen om hun kind de eerste communie te laten meemaken tijdens een kindvriendelijke weekendviering in de kerk van Flora keuze tussen twee data;

1) op zaterdag 18 mei 2019 om 17u

2) op zaterdag 1 juni 2019 om 17u

Ouders en kinderen volgen daarom samen een parochiaal traject.

U vindt het inschrijvingsformulier voor het eerste communie  klik     hier.   ← ← ← ←←←

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt op school. De viering heeft plaats in de kerk van de parochie waar de school gevestigd is. De datum verschilt van parochie tot parochie.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Eerste communie 2019

Eerste Communievieringen in Merelbeke-Oosterzele vinden plaats als volgt:

• Nog geen informatie voor 2019

PASTORALE EENHEID ‘KLEIN LAND VAN RHODE’ • DE EERSTE COMMUNIE