VOOBBIJE ACTIVITEITEN VAN MERELBEEKSE KOREN

Echo’s na vier kooractiviteiten van het Sint-Pieterskoraal.

Geslaagd concert van het Sint-Pieterskoraal op zondag 17/12/2017

‘We waren gekomen uit sympathie, zo maar om een vriendendienst te bewijzen. En zie, wij hebben een heerlijke, schitterende artistieke namiddag beleefd’. Zo klonk de commentaar van een familievriend na het concert A SOLIS ORTUS.
Samen met twee andere koren, begeleid door organist Jan Van den Daele en onder leiding van de dirigenten Dirk Steyaert en Bernard Giot mocht het Sint-Pieterskoraal een ‘hoogdag’ beleven. Via een gamma kerstliederen trokken wij op reis.
Op het programma: sprankelende kerstliederen uit Frankrijk, Italië en Portugal, enkele toppers uit de Engelstalige liederenschat, de oceaan over voor het meeslepende ‘Go, tell it on the mountain’ en uiteindelijk terug thuis voor Vlaamse samenzang.
Als apotheose werd de Merelbeekse componist Stanislas Volckaert in het daglicht gesteld.
A SOLIS ORTUS: een waardige afsluiter van een muzikale wereldreis.
Woensdag 27 december mochten we dit concert nog eens uitvoeren in de Christus Koningkerk van Gent. Monseigneur Luc Van Looy was daar een enthousiaste toehoorder.
Op Kerstdag heeft het Sint-Pieterskoraal de mis opgeluisterd in onze centrumkerk.
Traditioneel volgde er een klein concert en een frisse, hartverwarmende borrel.
Vrijdag 29 december bracht ons koor een kerstconcert voor de bewoners van de WADI: een goodwillafsluiter van een geslaagd vierluik.
Jaak Thybaut.
Voor info over het Sint-Pieterskoraal: 09 230 92 13 (voorzitter Jaak Thybaut).