ADVENT - COLLECTE VAN VOEDINGSWAREN EN VERZORGINGSPRODUCTEN

ADVENT

COLLECTE VAN VOEDINGSWAREN EN VERZORGINGSPRODUCTEN

De hele periode van de advent, dus vanaf het weekend van 2 en 3 december, kan je in elke kerkplek van onze nieuw te vormen parochie in Merelbeke - Oosterzele bij het binnenkomen in een mand niet-bederfbare voedingswaren en verzorgingsproducten deponeren. Deze worden dan verzameld en bezorgd aan MIA (Merelbeke In Actie voor Mensen In Armoede), de Sociale Kruidenier in Merelbeke. (zie ook hieronder) Ook jouw bijdrage telt!

Van harte dank.

HOE WERKT MIA?
MIA staat voor ‘Merelbeke in Actie voor Mensen in Armoede’. Het gaat om een ‘winkel’ waar gezinnen uit de gemeente Merelbeke terecht kunnen voor voedselpakketten, kleding en dergelijke meer. Een deel van de verse voeding wordt steeds gratis aangeboden en voor de rest van de producten wordt er een kleine vergoeding gevraagd.
Om toegang te krijgen tot de Sociale Kruidenier moet je langsgaan in het Sociaal Huis en volgt er altijd een sociaal onderzoek. Indien je in aanmerking komt om toegang te krijgen tot MIA dan krijg je een lidkaart en enkel op vertoon van deze lidkaart kan je MIA binnengaan op de vooraf aangekondigde openingsdagen .
Tweemaal per maand opent MIA de deuren. Dit is steeds op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Deze dagen kunnen soms wijzigen door de feestdagen. De openingsdagen vind je steeds terug op de website.
SCHENKINGEN
De MIA-werking is volledig afhankelijk van donaties. Gelukkig zijn er in Merelbeke heel wat scholen, bedrijven, winkeliers en particulieren die MIA steunen. Van de plaatselijke handelaars ontvangen we voeding, nieuwe kleding, speelgoed.,.. Daarnaast zijn er ook scholen die een actie op poten zetten om zo geld of voeding in te zamelen die nadien aan MIA geschonken wordt.
Maar ook als particulier kan je je steentje bijdragen aan de werking van MIA. Heb je conserven in de berging staan die niet meer gebruikt worden, dan kan je die in MIA een nieuwe bestemming geven! Opgelet, enkel ongeopende, nieuwe en niet vervallen producten worden aanvaard.
Wens je zelf ook een schenking te doen voor onze Sociale Kruidenier (vb. droogvoeding, ongebruikte goederen,...), neem dan contact op met Barbara De Decker van het OCMW op het nummer: 09/210.71.32 of via mail naar: barbara.dedecker@ocmwmerelbeke.be