MET DE VRIENDEN VAN GALILEA NAAR ONS HEILIG LAND

Nazareth: Kerk van de Aankondiging.

Bethlehem: de Geboortekerk.

Jeruzalem: Olijfberg.

Jeruzalem: de Westmuur.

Droomde je ooit van een pelgrimstocht naar ons Heilig Land? Maak van de gelegenheid gebruik om ons Heilig Land te verkennen, met een groep gemotiveerde pelgrims om met het evangelie in de hand de Heer Jezus te ontmoeten op die plaatsen die nu nog vol zijn van zijn aanwezigheid. Wij worden toehoorders van Zijn woord, wij worden bevoorrechte getuigen van wat Hij deed (en doet) en vaak zullen we dromen om op die plek te blijven omdat wij ons ‘goed’ voelen in Zij nabijheid.

Soms is het de stilte en de eenzaamheid van de plaats, dan weer het samen bidden en -zingen, nu eens het grandioze uitzicht op stad en land, dan weer het gezellig keuvelen onder elkaar, of de aangrijpende ontmoeting met ‘levende getuigen’ = Christenen van de lokale Kerk die ons, de Emmaüsgangers-achterna, doen zeggen: “Brandde ons hart niet...”
Het worden onvergetelijke dagen die ons ‘vol’ laten worden van Gods Geest, om nadien naar onze eigen plek terug te keren, en ‘anders’ te gaan leven, omdat de pelgrimstocht ons tot andere mensen gemaakt heeft.
Het spreekt vanzelf dat ons ‘Heilig Land’ een smeltkroes is van culturen en religies, waarin Joden, Moslims en Christenen op zoek zijn naar een harmonieus samen-leven. Onze pelgrimstocht is voor de plaatselijke Christenen een hart onder de riem, en voor de niet-Christenen een teken van de hoop die wij uitdragen dat ooit eens dat ‘nieuwe Jeruzalem’ komt, de stad die het hart wordt van alle volkeren die er thuis mogen komen, de stad van de ‘liefde’, waar God woont voor eeuwig.
En gevaarlijk is het er helemaal niet! Misschien bestaat er geen veiliger land om heen te reizen dan Israël.
Deze pelgrimsreis ligt volledig tijdens de paasvakantie en is dus zeer geschikt voor alle leerkrachten in het onderwijs.
Profiteert van dit aanbod!

Ga je mee?
Van 2 april (tweede Paasdag) tot 12 april 2018 naar ‘ons Heilig Land’ met de ‘Vrienden van Galilea’.

Alle inlichtingen over de pelgrimstocht vind je op het internet: www.renaat.be onder “Ga je mee?”
Inlichtingen en inschrijven:
Vrienden van Galilea , Renaat De Paepe, Bakkerstraat 3, 9860 Landskouter, tel. 0486/514143 - renaat@renaat.be